Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2018, 20:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovákov dnes pobláznila bankovka v hodnote 0 eur. Čakali na ňu aj od šiestej ráno a už sa ju snažia predať za dvojciferné čiastky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Slováci si novú suvenírovú bankovku rýchlo zamilovali.

Na Slovensku si dnes pripomíname deň, keď naši starí rodičia spoločnými silami so spojencami porazili fašizmus a ukončili druhú svetovú vojnu. Pri tejto príležitosti sa aj v priestoroch Pamätníka SNP v Banskej Bystrici uskutočnila špeciálna udalosť. Do predaja sa dostala unikátna eurová bankovka s nominálnou hodnotou 0 eur, avšak jej skutočná hodnota je zberateľská.

Koncept 0 eurových bankoviek ako suvenírov zaznamenávajúcich najznámejšie a najdôležitejšie pamiatky po Európe vznikol v roku 2015 vo Francúzsku a na predaj bankovky v Banskej Bystrici boli ľudia naozaj pripravení. Pamätník SNP od rána praskal vo švíkoch a aj keď si mnohí mysleli, že niet šance,aby sa vypredalo všetkých 3000 dostupných kusov, už poobede muselo múzeum vyvesiť tabuľku o tom, že bankoviek niet. Cena jednej z nich bola 2 eurá a jeden človek si mohol zakúpiť maximálne 3 kusy, aby sa ušlo každému, pričom neskôr bol povolený počet zredukovaný na 2 kusy.

Po slovenskom internete od rána kolovali fotografie z Banskej Bystrice, kde boli ľudia ochotní stáť v rade aj desiatky minút, aby si mohli domov odniesť suvenírovú bankovku. Bankovka pritom nie je vôbec škaredá a určite si nájde miesto u mnohých zberateľov, lenže tradiční prefíkaní Slováci zistili, že dopyt výrazne prevyšoval ponuku, a tak sa podvečer objavili prvé pokusy o predaj na Facebooku.

Najviac pobavil nemenovaný chlapík, ktorý do inzerátu rovno napísal, že na ponuky s jednocifernými cenami ani len nereaguje a očakáva minimálne dvojcifernú čiastku. Nevedno, či od neho niekto bankovku aj kúpil, ba dokonca v inzeráte písal, že ich vlastní viac, ale ak sa mu to podarilo, možno dlhé státie v rade počas štátneho sviatku stálo za to.

 

Slovákov dnes pobláznila bankovka v hodnote 0 eur. Čakali na ňu aj od šiestej ráno a už sa ju snažia predať za dvojciferné čiastky
Zdroj: Facebook/Susedska burza
Domov
Zdieľať
Diskusia