Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2018, 23:39
Čas čítania 0:00
Marek R.

Brankárovi vypadla vyrážačka, napriek tomu holou rukou dokázal perfektne vychytať súpera

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hoci chytiť strelu holou rukou musí byť bolestivé, Sparks sa toho nezľakol.

V NHL je playoff v plnom prúde a o Stanley Cup zostalo bojovať už len 8 tímov, no podobne tuhé boje sa odohrávajú aj v ďalšej zámorskej súťaži, teda v AHL. Tam mužstvá bojujú o Calderov pohár, ktorý majú na svojom konte napríklad aj Rišo Pánik, Tomáš Tatar či brankár Janus.

Aj v tejto súťaži sa bojuje na sto percent a hráči nechávajú na ľade všetko. Jeden perfektný moment sme mohli vidieť aj v piatom zápase série medzi Marlies (Toronto) a tímom Utica Comets.

Marlies tento zápas zvládli jednoznačne po výhre 4:0 a postupujú do ďalšieho kola po výhre v sérii 3:2 na zápasy. No rozhodujúci zápas sa mohol uberať iným smerom, keďže za stavu 1:0 brankár domácich Sparks predviedol neskutočný zákrok.

Sparks si okrem čistého konta pripísal na svoj účet aj 37 úspešných zákrokov a práve ten za stavu 1:0 bol nesmierne cenný. Prvý strelecký pokus dokázal ešte vyraziť v plnej výzbroji, po nej mu ale spadla na ľad vyrážačka a aj hokejka a následná dorážka smerovala logicky práve na jeho nevyzbrojenú stranu. A hoci chytiť strelu holou rukou musí byť bolestivé, Sparks sa toho nezľakol a výsledok môžete vidieť vo videu vyššie.

Domov
Zdieľať
Diskusia