Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2018, 19:45
Čas čítania 0:00
Marek R.

V NFL bol historicky draftovaný hráč, ktorému chýba jedna ruka. Shaquem Griffin je dôkazom, že sa nikdy netreba vzdávať

ŠPORT NFL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tohtoročný draft NFL napísal krásny príbeh.

Nedávno sa v NFL konal každoročný draft a všetkých tak zaujímalo, ktorý mladý hráč sa bude radovať z pozície draftovej jednotky. Tým šťastným sa stal 23-ročný quarterback Baker Mayfield z univerzity v Oklahome, ktorého si z prvej pozície vybrali Cleveland Browns.

Prvú trojku uzavreli running back Saquon Barkley z Penn State, ktorý ako dvojka draftu putoval ku Giants, tretie miesto sa ušlo ďalšiemu quarterbackovi - Sam Darnold z USC smeroval taktiež do New Yorku, ale ku Jets. 

Nie sú to ale títo traja páni, o ktorých sa hovorí najviac. Najviac skloňované meno po nedávnom drafte je Shaquem Griffin, ktorého si vybrali Seahawks až v piatom kole. Prečo je teda tomu tak?

Je to preto, že Shaquem nie je taký obyčajný športovec a vôbec by ste netipovali, že hráč ako on sa môže uplatniť v NFL. Už keď mal 4 roky, pokúsil sa sám o amputáciu svojej ruky, pretože už nemohol vydržať tú bolesť. Narodil sa totiž s vrodenou poruchou, ktorá sa vyskytuje prevažne u dvojčiat a zapríčiňuje ju predčasné prasknutie amniového obalu. To následne spôsobí zaškrtenie končatiny ešte v maternici matky.

Odporúčané
Striptíz, 400-tisíc krištáľov a občas aj falošné tóny. Usher na Super Bowle predviedol fantastickú šou, no sám by to nezvládol Striptíz, 400-tisíc krištáľov a občas aj falošné tóny. Usher na Super Bowle predviedol fantastickú šou, no sám by to nezvládol 12. februára 2024, 8:09

Keď mal teda spomínané štyri roky, našli ho rodičia s kuchynským nožom v ruke a malý Shaquem bol odhodlaný sám si amputovať ruku, ktorá mu spôsobovala bolesti. Nakoniec mu ruka bola amputovaná v nemocnici, no aj napriek takémuto handikapu nezanevrel na svoj milovaný americký futbal.

Svoju tvrdú prácu všetkým ukázal na NFL Combine, ktorý sa konal vo februári a ide o akési atletické súperenie medzi jednotlivými hráčmi. Shaquem na tohtoročný Combine ani nebol pôvodne pozvaný, no aj tak všetkým vytrel zrak. Jeho benchpress s protézou môžete vidieť vo videu vyššie, zaujal však hlavne pri šprinte na 40 yardov, kedy mu v cieli namerali čas 4,38 sekundy. V rámci linebackerov ide totiž o rekord.

Všetci boli teda zvedaví, ako sa mu bude dariť počas draftu a napokon je z toho výber v 5. kole, čo je určite skvelé. Vybral si ho tím Seattle Seahawks a navyše tak bude pôsobiť po boku svojho brata - dvojčaťa, ktorého si Seahawks vytipovali minulý rok.

Keď sa Shaquem dozvedel o tejto správe, došli mu slová a dokonca sa rozplakal. To, čo sa odohralo, máme dokonca možnosť vidieť na videu a tento moment si tak môžete vychutnať aj vy. Shaquemovi úprimne gratulujeme a prajeme mu, aby všetkým ukázal, že aj s handikapom sa pri silnej vôli a veľkej bojovnosti dokážete presadiť napríklad aj v takej NFL.

Domov
Zdieľať
Diskusia