Eileen Aldis cestuje po svete bez konkrétneho cieľa a navštívila aj Bratislavu.
Slovenské jedlo z času na čas zahraničným turistom veľmi nevonia. Nehovoríme teraz o sladkostiach, ale o pochutinách ako halušky, treska či cesnaková polievka, ktoré si nedokáže vychutnať každý. Kanaďanka Eileen Aldis napriek tomu nezaváhala a dala našim obľúbeným pokrmom šancu bez väčších predsudkov.
Eileen natáča svoje vlogy v zaujímavej atmosfére, pretože v roku 2017 predala všetok svoj majetok a kúpila si jednosmernú letenku, aby začala spoznávať svet. V Bratislave sa nevedela vynadívať na syrový automat, vyskúšala cesnakovú polievku v chlebe, bryndzové halušky aj klobásu s chrenom a neskôr zašla na teplú čokoládu. Nevynechala ani Kofolu a pochutila si aj na treske bez toho, aby vedela, na aký slovenský klenot narazila.
Jej priateľ Mark nemá rád tuniaka a ani majonézu, a keďže si myslel, že konzumuje tuniakovú pomazánku, veľmi mu nechutila. Na druhej strane, Eileen treska zachutila. Na záver slovenského výletu dali šancu aj segedínskemu gulášu, čo nie je práve najtradičnejšie slovenské jedlo, ale veľká časť z nás na ňom vyrastala.
Eileen v krátkosti predstavila a zhodnotila Slovensko a Bratislavu aj v druhom videu, takže ak by si chcel poznať názor sympatickej Kanaďanky na našu krajinu, určite si ho pozri.