Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2018, 10:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Myslel si, že streamuje vlastnú smrť. Núdzové pristátie lietadla po zlyhaní motora vyzerá na autentických záberoch ako z akčného filmu

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Lietadlo spoločnosť Southwest úspešne núdzovo pristálo.

Na palube lietadla Southwest Airlines z amerického New Yorku do Dallasu sa včera odohrala tragická udalosť. Boeing 737 mal v pláne rutinný let do štátu Texas, ale vo vzduchu sa odrazu ozvala hlasná rana a lietadlu zlyhal motor. Cestujúci na palube dokonca desivý moment opisovali, ako keby motor vybuchol. Piloti sa museli snažiť zo všetkých síl, aby poškodený stroj úspešne dostali na najbližšie letisko, čo úspešne zvládli.

Núdzové pristátie vo Filadelfii neprebehlo bez výrazných komplikácií, aj keď pristávať bez funkčného motora nie je žiadna zábava. Po zlyhaní motora výbuch poškodil viacero okien v lietadle a kriticky zranil jednu z cestujúcich, ktorá neskôr zomrela. Zdravotníci museli ošetriť sedem cestujúcich a pilot napokon zabránili ešte väčšej katastrofe.

Krátko po výbuchu motora prebehla hlavami viacerých cestujúcich myšlienka, že lietadlo nezadržateľne padá a čaká ich smrť. V tejto situácii sa ocitol aj Marty Martinez. Muž pôsobiaci práve v Dallase si rýchlo po zlyhaní motora zakúpil palubné internetové pripojenie, pretože sa chcel na poslednú chvíľu skontaktovať so svojimi blízkymi a odkázať im, ako veľmi ich má rád. Myslel si, že o pár minút zomrie.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30

Celé núdzové pristávanie aj s kyslíkovými maskami na tvárach streamoval priamo na svoj Facebook a stal sa menšou hviezdou internetu, pretože video získalo tisícky zdieľaní aj lajkov. Spoločnosť zatiaľ nevie povedať, čo zlyhanie motora spôsobilo, pretože ide o jeden z najspoľahlivejších modelov.

Domov
Zdieľať
Diskusia