Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2018, 15:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľudia používajúci Facebook zažívajú viac stresu. Najväčšia sociálna sieť si vyberá svoju daň

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Facebook nemusí mať najblahodarnejší vplyv na tvoje zdravie.

Niet vôbec žiadnych pochýb o tom, že sociálne siete výrazným spôsobom ovplyvňujú náš každodenný život. Samozrejme, na svedomí to má predovšetkým Facebook, ktorý má dnes približne dve miliardy aktívnych používateľov. Facebook však v našich životoch hrá aj inú rolu než len to, že nás spája s inými ľuďmi. Len nedávny škandál Facebooku nás presvedčil o tom, že jeho benefity pre nás si vyberajú aj svoju daň, a to poriadne súkromné informácie.

Ako však naznačuje štúdia od vedcov z University of Queensland, odovzdávanie informácií nie je jedinou nevýhodou modrej sociálnej siete. Facebook totiž do nášho života prilieva tiež hromadu stresu, ako objavili spomínaní experti. Tí si totiž našli množstvo ľudí a polovici z nich prikázali, aby sa na týždeň vzdali používania Facebooku. Ľudia v tejto skupine mali po niekoľkých dňoch zníženú hladinu kortizolu, hormónu, ktorý je poväčšine za stres zodpovedný. Väčšina z nich navyše prehlásila, že v živote zažívajú viac uspokojenia.

Ľudia používajúci Facebook zažívajú viac stresu. Najväčšia sociálna sieť si vyberá svoju daň
Zdroj: pixabay.com

Nie je však presne jasné, čo také je na Facebooku najväčšmi stresujúce, no na svedomí to môžu mať otravní priatelia, sledovanie ľudí s úspešnejšími životmi alebo napríklad nemotorné spravovanie facebookových stránok alebo skupín. Šéf vedeckej skupiny Eric Vanman tak odporúča, aby sme si raz za čas dali od Facebooku prestávku.

Domov
Zdieľať
Diskusia