Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2018, 14:54
Čas čítania 0:00
Marek R.

Hokejový klub Vegas Golden Knights vyradil číslo 58 na pamiatku 58 obetí tragédie z minulého roka

ŠPORT NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Najskôr nový klub NHL prekvapil hokejovo, teraz aj týmto spôsobom.

Vegas Golden Knights je novým tímom NHL, ktorému sa nedávali veľké šance. Počas expanzívneho draftu si síce mohli vybrať hráčov zo všetkých tímov, logicky si však dané tímy mohli tých najlepších ochrániť a vo Vegas sa tak neocitla ani jedna veľká hviezda.

Absolútne sa tak neočakávalo to, čo hokejisti Vegas vyviedli v súčasnej sezóne. Tím, ktorý mal skončiť v poslednej trojke, je víťazom Pacifickej divízie a jasne sa tak ukázalo, čo dokáže výborný koučing, ale aj tímová chémia. A aj preto sa už teraz dá pobaviť na tejto predsezónnej téme.

THE GOLDEN KNIGHTS ARE THE 2017-18 PACIFIC DIVISION CHAMPIONS! #VegasBorn

Príspevok, ktorý zdieľa Vegas Golden Knights (@vegasgoldenknights),

Hokejovo tak vytreli zrak všetkým pochybovačom a najnovšie taktiež ukázali svoje veľké srdce. Ako dobre viete, na rozdiel od napríklad takého futbalu je v hokeji typické, že čísla dresov legendárnych hráčov sa zvyknú vyradiť a vyvesiť pod strop arény. Číslo 99 napríklad nemôže nosiť nikto a je jedno, či hráte v tíme, v ktorom pôsobil Gretzky alebo v inom. 

Častejšie sú však vyradenia v rámci tímov a ak by ste napríklad skončili u Senators, nemôžete nosiť číslo 11 kvôli Alfredsonovi alebo ak by ste skončili u Penguins, potom by ste mohli zabudnúť na číslo 66 kvôli Lemieuxovi.

Najnovšie však jedno číslo vyradil práve klub z Vegas, čo je netradičné, keďže existuje len jeden rok a logicky tím nemá žiadnu legendu a dlhé roky ani mať nebude. Minulý rok sa ale, bohužiaľ, odohral práve vo Vegas tragický moment, keď strelec zabil 58 a zranil ďalšie stovky ľudí a práve číslo 58 sa klub z Vegas rozhodol vyradiť na pamiatku tých, ktorí tragédiu neprežili.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia