Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2018, 13:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Značka adidas predala v minulom roku milión párov tenisiek vyrobených z oceánskeho odpadu

MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Jordan už nie je druhou najpredávanejšou športovou značkou v zámorí a životné prostredie sa mení k lepšiemu.

Plastový odpad ohrozuje oceány hrozivým spôsobom a my sme veľmi radi, že sa nachádza čoraz viac spoločností, ktoré vedia a sú ochotné bojovať s ním. Jedným z najodhodlanejších bojovníkov za lepšie životné prostredie je aj značka adidas. Tá ešte v minulom roku predstavila progresívny model tenisiek s titulom Parley, pričom na výrobu jedného páru bolo použitých 11 plastových fliaš.

Šnúrky, výstuha päty a vložka pod pätou sú vyrobené taktiežz recyklovateľných PET materiálov nájdených v moriach a oceánoch. Najlepšie na tom je, že výkonnosť a pohodlnosť zostáva neoddeliteľnou súčasťou dizajnu modelov. Kolekcia adidas Parley tak spája vynikajúcu funkčnosť a štýl s cieľom zvyšovať povedomie o znečistení prírody a vôd.  Tento nápad zožal veľký úspech a za všetko hovoria samotné štatistiky.

Spoločnosť adidas sa po novom v zámorí pýši titulom druhej najpredávanejšej športovej začky s nárastom až 31 % v rámci minulého roka. Aby toho nebolo málo, už zároveň vieme, že adidas predal až 1 milión tenisiek vytvorený z oceánského odpadu, takže nielen oni, ale aj každý hrdý majiteľ si môže s čistým svedomím povedať, že priložil ruku k dielu. 

Značka adidas predala v minulom roku milión párov tenisiek vyrobených z oceánskeho odpadu
Domov
Zdieľať
Diskusia