Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2018, 6:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Slovenskí hokejisti končia na olympiáde! Ani bojovný výkon im proti USA nestačil, a tak podľahli rozdielom triedy 5:1

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po skvelom úvodnom zápase s Ruskom už slovenský tím nedokázal na turnaji poraziť nikoho, a tak končí.

Naši hokejisti otvorili turnaj nečakane výhrou nad favoritmi z Ruska, a tak si získali priazeň mnohých pochybovačov. Všetci sme teda prirodzene fandili aj v ďalších zápasoch, no naši už na úvodné výkony nedokázali tak úplne nadviazať, vyhýbalo sa im aj šťastie a súperi im nič nedarovali. 

A tak sme najprv najtesnejším spôsobom podľahli USA, po samostatných nájazdoch, ktoré nikdy neboli našou silnou stránkou aj Slovinsku a nakoniec v súboji o štvrťfinále aj s USA. 

Zápas sa začal dnes v čase 4:10, pričom skončil pred malou chvíľou. Videli sme v ňom celkovo 6 gólov, bohužiaľ, hneď päť z nich skončilo v našej sieti. V prvej tretine ešte gól nepadol, no v tej druhe sa postupne presadili Donato z dorážky po samostatnom nájazde Terryho, pričom ho nasledoval Wisniewski v presilovke 5 na 3.

Po Nagyovom vylúčení sme zároveň prišli aj o Michala Čajkovského, a to rovno na 5 minút (plus 10 minút osobný trest). Súper nemal problém využiť presilovku a zvyšoval na 2:0. 

Troy Terry v 33. minúte pripísal tretiu asistenciu v stretnutí. Spoza brány našiel medzi kruhmi Marka Arcobella. Ten z prvej nezaváhal a puk skončil v sieti.

Peter Čečešnák sa stal prvým Slovákom na turnaji s dvomi gólmi, keď zaslúžene znížil v presilovke na 3:1. V 3. tretine sme tak vďaka nemu mali šancu zabojovať o štvrťfinále, no USA dokázalo brániť stav celých 10 minút.

V 50. minúte ale neinkasovali, ba naopak, zvýšili svoj náskok na 4:1 vďaka peknej akcie, na ktorej konci stál Garret Roe. Ak by sme chalanom nejaký gól mali skutočne vyčítať, zrejme by to bol práve tento.

Bohužiaľ, gólová nádielka pokračovala aj naďalej. Chalani si nedali pozor na fauly a Ďalogovo seknutie v presilovke využil znova Donato. 5-1.


USA tak poráža Slovensko viac než len rozdielom triedy. Naši ale rozhodne nespravili hanbu a až na tento posledný zápas nám na zimných olympijských hrách robili radosť. Snáď to vydá nabudúce. Ďakujeme chalani!

Domov
Zdieľať
Diskusia