Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2018, 3:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Miliardár Warren Buffett tvrdí, že Bitcoin skončí katastrofou. Žiadnym kryptomenám nedôveruje a ani nikdy dôverovať nebude

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Jeden z najznámejších investorov nie je z kryptomien nadšený.

Aj v súčasnosti patrí medzi najbohatších mužov sveta a svoj majetok nezhromaždil v priebehu niekoľkých mesiacov. Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov na svete, o čom samozrejme svedčí aj hodnota jeho majetku, ale moderným technológiám priveľmi nedôveruje. Raz dávno sa vyjadril, že v živote poslal iba jediný e-mail a na margo momentálneho pobláznenia z kryptomien povedal len zopár negatívnych viet.

Neadresoval pritom iba samotný Bitcoin, ale kryptomeny vo všeobecnosti, keď vyhlásil, že všetky z nich takmer naisto skončia zle. Buffett síce nevedel povedať, kedy katastrofa dorazí a ako bude prebiehať, takže sa nemohol dostať ku detailom, ale pádu sveta kryptomien verí z celej svojej duše. Zašiel až do takej miery, že prezradil aj zopár informácií o svojej investičnej spoločnosti Berkshire Hathaway. Jeho spoločnosť nikdy nevlastnila a ani nebude vlastniť žiadnu kryptomenu, pričom doplnil, že už v súčasnosti sa často dostáva do poriadnych problémov s obchodmi, ktorým celkom rozumie, nieto ešte s nepreskúmanou technológiou budúcnosti.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Po postupnom rozširovaní povedomia o kryptomenách za posledný rok si však nadšenci virtuálnych mien dôverujú a nevidia celý trh tak negatívne ako napríklad Buffett. Okrem Bitcoinu samozrejme existujú ešte stovky ďalších alternatívnych kryptomien, za ktorými sa často skrývajú talentované tímy či dokonca obrovské korporácie a vládne inštitúcie, a preto bublina tak skoro zrejme nepraskne. Ak vôbec ide o bublinu.


Domov
Zdieľať
Diskusia