Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2018, 21:50
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Nemecký Playboy na obálke prvýkrát uvedie transgender modelku. 21-ročná Giuliana sa v magazíne objaví hore bez

ZAUJÍMAVOSTI PLAYBOY
Uložiť Uložené

Modelka Giuliana Farfalla dominuje najnovšiemu nemeckému časopisu pre pánov.

Nemecký Playboy sa rozhodol pre obrovský a mimoriadne významný krok. Na svojej obálke po prvýkrát uvedie transgender modelku (male to female). Doteraz sa na prednej časti Playboya nachádzali len ľudia s nezmeneným pohlavím, ako však uviedol šéfredaktor Florian Boitin, uviesť na obálku transgender modelku je presne v súlade s myslením, uvažovaním a konaním zakladateľa Playboya Hugha Hefnera.

Ten sa podľa neho vraj vždy rezolútne a odhodlane postavil proti intolerancii či vyraďovaniu ľudí zo skupín a práve modelka Giuliana Farfalla (vlastným menom Pascal Radermacher) má byť symbolom jeho postoja. 21-ročná transrodová modelka je podľa šéfredaktora "úžasným príkladom toho, ako dôležitý je boj pre právo slobodného sebaurčenia".

Samotná nemecká modelka Giuliana je v krajine už známym menom, nedávno sa napríklad účastnila ostro sledovanej televíznej show Heidi Klum Germany's Next Topmodel, tvrdí americký denník USA Today. Americký playboy však už s transgender modelkami skúsenosti má, podľa Las Vegas Review Journal sa transrodová modelka dostala do kategórie "Playmate of the Month" len minulý mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia