Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2017, 14:44
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Sexuálni roboti môžu ľudí aj zabíjať. Experti varujú pred poriadnym nebezpečenstvom

ZAUJÍMAVOSTI ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Netradičná zábava môže mať veľmi nešťastnú dohru.

Žijeme v dobe, kde sa moderné technológie rozvíjajú raketovým tempom. A samozrejme, nie každý objav sa použije na to, čo malo byť jeho origináne využitie. Ani vznik robotov zrejme nebol myslený na uspokojovanie mužov, no sexuálni roboti sú aj napriek tomu čoraz popuárnejší. Aj oni však patria medzi výdobytky modernej doby a disponujú vlastnou, aj keď nie priliš dobrou umelou inteligenciou.

S tým sa však spája poriadne riziko. Umelé inteligencie sú totiž pomerne zraniteľné. Podľa experta na internetovú a počítačovú bezpečnosť Dr. Pattersona sú najväčšou hrozbou hackeri a tí dokážu napáchať poriadne veľkú katastrofu. Sexuálni roboti sa totiž neustále zlepšujú svojimi funkciami, no ich bezpečnostné aspekty viac-menej stagnujú, čo vytvára potenciálne riziko značnej veľkosti. Navyše, čoraz viac robotov potrebuje pripojenie na internet, keďže aktualizácie softvéru neustále prichádzajú, čo pre skúsených hackerov nepredstavuje žiaden veľký oriešok.

Akonáhle totiž hacker získa kontrolu nad robotom, dokáže ovĺadať všetky jeho končatiny a napríklad i zariadenia, ktoré drží v ruke. Hacker tak má v podstate plnú fyzickú kontrolu nad zariadením, a to je to posledné, čo by chcel človek, ktorý práve používa aktivovanú sexuálnu bábiku. Robot tak v podstate môže človeka aj zraniť či zabiť, keďže jednoducho nerozmýšľa tak, ako ho výrobná spoločnosť naprogramovala.

A post shared by YDDOLL (@sexdoll_yddoll) on

Domov
Zdieľať
Diskusia