Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2017, 15:16
Čas čítania 0:00
Radka T.

Žena sa narodila bez predlaktia, no sebavedomie jej nechýba. Vďaka bionickej ruke sa konečne cíti aj vyzerá sexy

Uložiť Uložené

Dayna sa považuje za výstrednú bionickú ženu, na protézu sa však nechce stopercentne spoliehať.

Naučiť sa žiť s hendikepom nie je jednoduché, no sú aj ľudia, ktorí to vedia využiť vo svoj prospech. Neskrývajú sa doma, naopak, hrdo chodia medzi ľudí a neboja sa prehovoriť i verejne. Medzi nich sa zaraďuje aj Dayna Troisi. Sympatická brunetka si užíva život a nebojí sa o svojich niekdajších problémoch otvorene prehovoriť.

Dayna sa narodila bez ľavej ruky, no napriek tomu nemá so svojím sebavedomím najmenšie problémy. Netají sa tým, že jej ho zvýšila aj nová bionická ruka. Protézu pritom mohla nosiť už dávnejšie, no ani jedna sa jej nepáčila.  Technológie však idú dopredu, tá správna chvíľa si preto na ňu počkala. Dayna dostala bionickú ruku a ako hovorí, odvtedy sa cíti aj vyzerá nesmierne sexy, no nielen sama pre seba, ale i pre iných. „Viem, že som s mojou bionickou rukou vnímaná atraktívnejšie,“ vyhlásila sebavedomá Dayna.

Mimochodom, aj napriek tomu, že jednu ruku má bionickú, pracuje pre magazín GO, ale jej články zverejnili aj iné známe weby, napríklad Vice či BuzzFeed. Netají sa tým, že ju zaujímajú témy o lesbickom randení, kráse, móde a, samozrejme, o jej bionickej ruke.

Ako prezradila v článku pre Marie Claire, protéza nie je pre ňu len prostriedkom, ako docieliť funkčnosť i „normálnosť“. Stala sa akýmsi jej poznávacím znamením, ktoré si rôzne zdobí. „Už nenosím protézu pre to, že sa bez nej cítim neisto, ale beriem ju ako bezstarostný doplnok,“ vyhlásila Dayna.

Zaspomínala si aj na jednu príhodu so svojou bývalou priateľkou v čase, keď modernú protézu ešte nemala. „Moja prvá vážna priateľka sa môjmu kýptiku úspešné vyhýbala. Ale v jedno lenivé popoludnie sa za ním natiahla a pobozkala ho. Zaliali ma potoky sĺz. Po toľkých rokoch, čo naň ľudia zízali alebo sa ospravedlňovali, keď sa ho omylom dotkli, som sa cítila milovaná a žiadaná,“ vyznala sa. 

Bionickú ruku dostala v čase, keď sa začala stretávať so svojou už súčasnou priateľkou. Práve vtedy sa jej dostávalo pochvalných hodnotení, že s takouto protézou je sexy. A to jej dodalo potrebné sebavedomie aj v rámci partnerského vzťahu. Dayna teraz samu seba označuje za výstrednú bionickú ženu. 

Zároveň však zdôrazňuje, že na svoju náhradu ruky sa nemôže a ani nechce príliš spoliehať. „Je v poriadku, že s bionickou rukou sa cítim viac sebavedome, ale nechcem zabúdať na to, že som mala rada samu seba a cítila sa krásne aj bez nej,“ vysvetľuje Dayna. Podľa nej je cesta k tomu, aby sa človek s hendikepom mal rád, komplikovaná a náročná. Ona sama to však zvláda bravúrne a pre mnohých je určite inšpiráciou

Dayna pritom nie je jedinou ženou, ktorá dokazuje, že aj život bez ruky môže byť úžasný a plnohodnotný. Inšpiráciou v tomto smere je aj Kelly Knox, známa modelka. Samu seba charakterizuje ako obhajkyňu diverzity v móde, jej cieľom je bojovať proti predsudkom ohľadom zdravotného postihnutia a zmeniť ideál krásy

Jej meno však nie je známe len vo svete módy, osvetu šíri všade, kade chodí. Podporila niekoľko organizácií, považujú ju za najvplyvnejších hendikepovaných Britov a venuje sa motivácii ďalších generácií. Zdôrazňuje pritom, že sa nikdy necítila ako postihnutá a bola by rada, keby si podobný postoj osvojilo aj okolie. Nikto sa totiž nemôže vyvyšovať nad ostatných, bez ohľadu na to, či trpí hendikepom, alebo nie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia