Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2017, 16:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Spoluzakladateľ webu Bitcoin.com sa už zbavil všetkých svojich Bitcoinov. Ľudí varuje, že kryptomena nemá budúcnosť a majú ju predať aj oni

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Emil Oldenburg už naskočil na novú vlnu.

Stál pri zrode jednej z najväčších webových stránok zaoberajúcich sa kryptomenou Bitcoin, ale momentálne samotnú menu kritizuje tak hlasno, ako to je len možné, pretože ľudia si podľa neho neuvedomujú všetky jej negatívne súčasti. Emil Oldenburg zakladal stránku Bitcoin.com v roku 2015 spoločne s investorom Rogerom Verom a spoločnými silami z nej vybudovali silného hráča na trhu, ktorý získal milióny nových návštevníkov najmä v posledných mesiacoch, pretože hodnota Bitcoinu vystrelila do výšin a s ňou aj záujem širšej verejnosti. Na stránke by si našiel zaujímavé služby ako bitcoin kasíno či bitcoin mining pool, kde prebieha získavanie nových mincí tejto najrozšírenejšej kryptomeny. Už onedlho však na stránke zrejme prebehne radikálna zmena, pretože Oldenburg sa v novom rozhovore so švédskou stránkou Breakit rozhovoril o tom, ako obyčajný Bitcoin nemá žiadnu budúcnosť.

Oldenburg si myslí, že investícia do Bitcoinu je v súčasnosti najrizikovejšia investícia, akú môže človek vôbec urobiť. On sám dokonca v poslednom čase predal všetok svoj Bitcoin a získané peniaze vrazil do príbuznej kryptomeny s názvom Bitcoin Cash, ktorá sa od pôvodného Bitcoinu oddelila ešte minulé leto a nedávno sa stala druhou najväčšou kryptomenou na svete. Bitcoin podľa neho trpí viacerými problémami, ktoré z neho robia platidlo bez výraznejšej budúcnosti a ľudia ho veselo nakupujú práve preto, že im stačí zadať iba príkaz na nákup a ešte Bitcoin nepredávali, alebo s ním neobchodovali. Najväčšiu kryptomenu trápia problémy ako vysoké poplatky za jednotlivé transakcie šplhajúce sa do výšin až 26 dolárov a extrémne dlhé čakacie lehoty pri spracovaní transakcií, ktoré vedia dosiahnuť aj viac ako 4 hodiny.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30


Oldenburg preto tvrdí, že Bitcoin je neefektívny a nemá žiadnu budúcnosť, pričom oveľa lepšie je na tom Bitcoin Cash, pri ktorom stojí transakcia iba 0,012 dolára a užívatelia sa ani nestretávajú so žiadnymi dlhými čakacími dobami. Jediným problémom je väčšia veľkosť jedného „blocku“ vo výške 8Mb, zatiaľ čo pri Bitcoine je táto veľkosť iba 1Mb, čo koniec koncov spôsobuje aj spomínané komplikácie. Odborník na Bitcoin skritizoval aj súčasné vedenie celej kryptomeny a nazval ich radikálmi, ktorí ju stále považujú iba za experiment, ale on sám na kryptomeny určite nezanevrie, pretože posledné tri roky dostával výplatu výlučne v Bitcoinoch a bude v tom pravdepodobne aj pokračovať. Aj vďaka tomu sa viacero zamestnancov portálu Bitcoin.com stalo mimoriadne bohatými, pretože náhly nárast ceny zdvihol hodnotu ich majetku hneď niekoľkonásobne.  

Domov
Zdieľať
Diskusia