Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2017, 16:39
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Legendárnu Miletičku čakajú veľké zmeny. Pribudnú nové časti a o niekoľko mesiacov ju ani nespoznáš

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Najväčšie bratislavské trhovisko prejde veľkou rekonštrukciou.

Legendárna Miletička v bratislavskom Ružinove je miestom, ktoré pozná snáď každý Slovák. Trhovisko, kde sa dá nájsť všetko od ovocia skrz oblečenie až po kvety, je miestom, kde sa Bratislavčania stretávajú už dlhé roky, a to najmä počas víkendových rán. Pomerne priaznivá poloha trhoviska v kombinácii s kvalitou a čerstvosťou potravín prispievajú k tomu, že je Miletička neustále plná, no konkurencia sa v okolí nenachádza a motivácia niečo modernizovať je teda malá. Aj napriek tomu sa už za posledné mesiace zrekonštruovali toalety, opravili studničky s vodou, pridali sa merače elektrickej energie či bol modernizovaný parkovací systém.

Miletičku však v najbližších dňoch čakajú poriadne zmeny. Celý priestor by mal byť otvorenejší, priestrannejší a pribudnúť by mal i omnoho modernejší nádych. Zároveň má vzniknúť podpora ľudí, ktorí predávajú vlastné produkty. Ovocie z vlastných sadov tak bude označené špeciálnym certifikátom, informuje portál etrend.sk.

Podporu domácich produktov umocňuje aj vznik novej časti - takzvaná remeselná ulička bude koncentrovať remeselných producentov na jedno miesto. Jednou z najväčších zmien bude tiež výmena strechy a zastrešenie stolov. Vzniknúť má i niečo ako miniatúrny amfiteáter - spoločenská časť, ktorá celé trhy ešte viac oživí. K zábave budú prispievať aj každomesačné tematické podujatia, napríklad v decembri pôjde o trhy s vianočnou tematikou.

Domov
Zdieľať
Diskusia