Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2017, 14:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zuckerberg im ukradol Facebook, ale práve sa stali prvými miliardármi vo svete Bitcoinu. Dvojičkám sa odvážna investícia vyplatila

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Bratia Winklevossovci urobili veľmi dobrú investíciu.

Iba nedávno prekročila kryptomena Bitcoin magickú hranicu 10-tisíc dolárov a o niekoľko hodín neskôr sa jej hodnota vyšplhala až na viac ako 11-tisíc dolárov, čo zatiaľ predstavuje historické maximum, aké kedy digitálna mena dosiahla. Spoločne s rastúcou hodnotou samozrejme musia rásť aj majetky jednotlivých majiteľov Bitcoinu a zaujímavosťou je, že zrejme prvými miliardármi sa vďaka kryptomene stali bratia Winklevossovci. Ak máš skvelú pamäť na mená, potom si pravdepodobne spomenieš na dvojičky vďaka filmu Sociálna sieť, pretože práve Winklevossovci zažalovali Marka Zuckerberga za to, že im ukradol nápad vytvoriť sociálnu sieť Facebook. Vďaka súdnemu sporu nakoniec dvojičky získali 65 miliónov dolárov ako odškodné, pričom časť svojich úspor pred viac ako 4 rokmi investovali práve do Bitcoinu, o čom sa dozvedela aj verejnosť.

Do kryptomeny vložili okolo 11 miliónov dolárov a pred dvomi rokmi sa v jednom z rozhovorov vyjadrili, že od svojej počiatočnej investície nepredali ani jediný Bitcoin a po ich nákupe odborníci odhadovali, že by jednotlivých mincí mohli vlastniť približne 100-tisíc. Vďaka tomu už po prekročení hranice 10-tisíc dolárov za jeden Bitcoin boli nad hranicou 1 miliardy dolárov a samozrejme, čím ďalej bude Bitcoin rásť, tým viac sa obaja bratia môžu usmievať. Odvážnejšie odhady hovoria o tom, že Bitcoin sa nezastaví v raste až do nebeských výšin pri hranici 100-tisíc dolárov, čo je síce hudba ďalekej budúcnosti, ale teoreticky nemusí byť až taká pritiahnutá za vlasy.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia