Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 15:39
Čas čítania 0:00
Radka T.

New York Times ponúka prácu snov. Hľadá osobu, ktorá navštívi 52 najkrajších miest planéty

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE PRÁCA
Uložiť Uložené

Toho, kto prácu snov získa, čaká rok plný úžasného dobrodružstva.

Cestovanie je obohacujúce i vzrušujúce, no nie každý má možnosť stráviť ním veľkú časť z roka. Hlavnými faktormi sú financie i obmedzený počet dní dovolenky v zamestnaní. No, čo môže byť lepšie, ako skĺbiť vlastnú prácu s cestovaním? Takúto možnosť bude mať budúci šťastný novinár v rámci svetoznámeho denníka New York Times. Práve tu hľadajú žurnalistu, ktorého úlohou bude počas budúceho roka navštíviť až 52 najkrajších miest planéty. Priniesť reportáže z nich bude tiež veľká radosť.

New York Times ponúka prácu snov. Hľadá osobu, ktorá navštívi 52 najkrajších miest planéty
Zdroj: Pexels

New York Times každoročne vydáva zoznam 52 najkrajších miest na svete. Tie potom aj vďaka lákavým fotkám vrelo odporúča svojim čitateľom. Na zozname nechýbajú nádherné pláže, ohromujúce múzeá, malebné dedinky i skryté kulinárske poklady. Všetky tieto miesta majú stáť za to, aby sa ich ľudia rozhodli ísť objavovať.

Len pre ilustráciu, na zozname najkrajších miest planéty pre tento rok sa ocitli také miesta ako India, Botswana, marocký Marakéš, Ekvádor či Japonsko

„Tento rok by sme chceli, aby aspoň jeden ambiciózny cestovať premenil náš zoznam túžieb na itinerár,“ píše New York Times. Cieľom je nájsť novinára, ktorý sa v priebehu budúceho roka dostane do každej destinácie zo zoznamu a prinesie odtiaľ nielen príbeh daného miesta, ale aj popis svojej cesty. Budúci cestovateľ musí skrátka priniesť presvedčivý príbeh plný pútavého textu i fotografií.

Odporúčané
Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru 27. marca 2024, 13:00

Samozrejme, vedenia denníka má isté požiadavky na budúceho novinára - cestovateľa. Potrebná je skúsenosť s prácou v médiách i ovládanie anglického jazyka. Čím viac jazykov však záujemca vie, tým lepšie. Okrem toho by mal byť schopný ovládať digitálne zariadenia a zdokumentovať svoje cestovanie v písomnej forme i na sociálnych médiách. Ten, kto získa prácu snov, by mal byť teda aktívny na sociálnych sieťach, tie mu v žiadnom prípade nemôžu byť cudzie. Takisto sa očakáva, že záujemca už čo-to precestoval a rád spoznáva nové miesta.

New York Times ponúka prácu snov. Hľadá osobu, ktorá navštívi 52 najkrajších miest planéty
Zdroj: Pexels

Na vedenie NY Times teraz čaká neľahká úloha vybrať toho správneho človeka, a to najmä vzhľadom na to, že vyššie uvedené požiadavky spĺňa v súčasnosti mnoho ľudí. V každom prípade, toho, kto túto pozíciu získa, čaká úžasný rok plný dobrodružstva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia