Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 20:32
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

HTC vytiahlo ťažký kaliber. Priesvitné telo novej mašiny U11+ reaguje na stisk našich dlaní

TECH
Uložiť Uložené

Taiwanské High Tech Computer prináša high-end kúsok, ako sa na rok 2017 aj patrí.

Po smartfóne U11 prišiel rad aj na jeho väčšieho, lepšie vybaveného aj krajšie vyzerajúceho súrodenca, ktorému pribudlo v názve znamienko plus. HTC U11+ dostal až 6-palcový Super LCD6 displej, pomer strán 18:9, podporu pre HDR obsah a rámiky okolo panelu opäť trošku schudli, takže rozmery konštrukcie aj napriek väčšej uhlopriečke príliš neporástli. A aby bolo niečo také možné, výrobca nemal inú možnosť, ako premiestniť biometrický snímač odtlačkov z prednej strany na zadnú. 

Hneď nad ním je umiestnený špičkový UltraPixel 3 snímač s rozlíšením 12 megapixelov, optickou stabilizáciou obrazu, nízkym clonovým číslom (f/1,7), špeciálnym UltraSpeed zaostrovaním a pomerne veľkými (1,4 µm) pixelmi, čo znamená, že sa do záberu dostane viac svetla. Na fotenie selfie zase slúži 8 megapixelový snímač s clonou f/2,0 a širokým uhlom pohľadu. To najzaujímavejšie tu ale predstavuje samotné telo s IP68 certifikáciou, ktoré možno stláčať, aby smartfón uskutočnil určitú akciu.

Hliníkovo-sklenú konštrukciu vybavili senzormi so schopnosťou rozpoznávať vyvinutú úroveň fyzického tlaku, vďaka čomu je horúca novinka HTC U11+, podobne ako starší model z prvej polovice tohto roka, obohatená o netradičný spôsob interakcie HTC Edge Sense. Keď ju stlačíme, môžeme tak spustiť určitú aplikáciu (napríklad fotoaparát) alebo špecifickú funkciu mobilného zariadenia. Možnosti sú tu celkom bohaté.

V útrobách tiká čipset Snapdragon 835, ktorému asistuje buď 4 alebo 6 GB operačná pamäť RAM. Súčasťou výbavy ale je aj žiadaný slot pre microSD kartu či veľká, až 3 930 mAh batéria s technológiou Quick Charge 3.0. Softvérovú stránku reprezentuje Android 8.0 Oreo s prepracovanou a rýchlou nadstavbou HTC Sense.

"Na své si přijdou i majitelé prémiových sluchátek, pro které bude v balení připravena redukce z USB-C na klasický sluchátkový konektor. Novinkou jsou však posílené reproduktory HTC BoomSound Hi-Fi edition, které jsou nyní o 30 % hlasitější a nabízí ještě lepší dynamický rozsah a bohatší zvuk než u HTC U11. Samozřejmostí je podpora AptX a nyní se mohou milovníci hudby těšit i z podpory LDAC kodeku, která umožňuje pomocí bezdrátového BT připojení přehrávat 24bitové Hi-Res audio."

HTC U11+ sa začne predávať po boku dostupnejšieho HTC U11 life za zhruba 699 eur, čo je odporúčaná cenovka. A to od 20. novembra. Na výber bude navyše aj verzia v tmavom prevedení, ktorá má polo-priesvitnú zadnú stranu konštrukcie, takže možno vidieť zopár súčiastok.

Domov
Zdieľať
Diskusia