Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2017 o 23:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Gayov v Egypte polícia cez zoznamky láka do hotelových izieb, kde ich následne zatýka. Homosexualitu vraj treba vykoreniť

ZAUJÍMAVOSTI EGYPT LGBT+
Uložiť Uložené

Neľudské praktiky posledných týždňov pobúrili svet.

Homosexuálni muži v Egypte to majú posledné dni viac než náročné. Egyptské autority sa ich totiž snažia zlákať a následne usvedčiť, ako prvé informovali austrálske investigatívne noviny The Age. Prostredníctvom rôznych zoznamovacích aplikácií pre homosexuálov ako napríklad, Grindr, sa neznáme entity vydávajú za potenciálnych partnerov pre vytýčených homosexuálov. Následne sú pozvaní do rôznych hotelových izieb, kde na nich už čakajú muži zákona, ktorí daného gaya usvedčia, napríklad za šírenie pornografického materiálu, aj napriek tomu, že podľa egyptských aktivistov za ľudské práva nikdy nič také nespravili.

V posledných týždňoch bolo usvedčených až 57 homosexuálov a veľké množstvo z nich práve touto technikou. Všetko začalo koncertom hudobnej skupiny menom Mashrou' Leila, ktorej kontroverzné vystúpenia sú zakázané v mnohých krajinách. Jej ofenzívne texty často spomínajú politiku, náboženstvo, sexualitu a práve i homosexuálnu orientáciu a po jej koncerte sa egyptskí homosexuáli začali nálepkovať ako podnety rozvracania. Zatiaľ nie je jasné, či za všetkým stoja egyptské tajné služby alebo ako sú homosexuáli vytyčovaní, jasné však je, že sa do väzenia v posledných týždňov dostalo veľké množstvo nevinných ľudí.

Gayov v Egypte polícia cez zoznamky láka do hotelových izieb, kde ich následne zatýka. Homosexualitu vraj treba vykoreniť
Zdroj: pixabay.com

Podporu minorite nevyjadruje ani vláda: "Homosexualita je choroba a nevďačnosť, ktorá by mala byť skrytá pred pohľadmi ostatných a nie predvádzaná a rozširovaná. Trpiacich treba vyliečiť a ich nevďačnosť zničiť," prehlásil Mahram Mohammed Ahmed, člen Najvyššej rady Egyptu. "Žiadame homosexuálov, aby zakrývali svoje chyby a hriešne činy, nie ich vystavovali, pretože ide o zlo, ktoré musíme vykoreniť."

Domov
Zdieľať
Diskusia