Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2017, 12:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Krásna 14-ročná ruská modelka sa upracovala k smrti. V mladom veku jej telo nezvládlo záťaž, ktorú muselo v modelingu podstupovať

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ
Uložiť Uložené

Vlada pracovala v Číne na otrockú zmluvu.

Množstvo mladých modeliek krátko po príchode do modelingového priemyslu zabúda na zdravú životosprávu a snaží sa urobiť všetko preto, aby uspeli. Doplatila na to 14-ročná ruská modelka Vlada Dzyuba, ktorá sa v rámci svojho prvého kontraktu dostala až do Číny, kde ju podpísala populárna modelingová agentúra a Vlada mala mať pred sebou sľubnú kariéru. Mladá kráska predvádzala aj v rámci Shanghai Fashion Week, takže mala nakročené ku hviezdam, ale nikto netušil, že v skutočnosti s agentúrou podpísala „otrockú“ zmluvu, v ktorej nemala garantovanú žiadnu zdravotnú starostlivosť a napriek povoleným trom hodinám práce denne pracovala pokojne aj 13 hodín bez prestávky. Vlada krátko pred svojou smrťou volala aj s vlastnou mamou, pričom sa jej zverila so svojimi problémami a priznala sa jej, ako veľmi by si chcela pospať, ale jednoducho nemôže, lebo musí ísť opäť na mólo.

Vlada skolabovala len pár momentov pred tým, ako mala vyjsť von a predviesť ďalšiu kolekciu, pretože jej odrazu výrazne vyskočila teplota a ona dokonca upadla do kómy. Mladú slečnu síce previezli do nemocnice, ale jej telo záťaž po dvoch dňoch v kóme vzdalo svoj boj a Vlada zomrela. Lekári ako príčinu smrti označili silnú meningitídu v kombinácii s totálnym vyčerpaním organizmu a smrť mladej modelky už začal vyšetrovať aj ruský úrad ombudsmana. Prípad mladej modelky iba podčiarkuje podmienky v modelingovom priemysle, ktoré často nespĺňajú základné pravidlá a jej mama verí, že smrť dcéry nevyjde navnivoč a o situáciu modeliek v Číne sa začnú výraznejšie zaujímať úrady, aby sa ďalším zbytočným úmrtiam mohlo predísť.


Domov
Zdieľať
Diskusia