Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2017, 17:53
Čas čítania 0:00
Radka T.

Modelka denne prijala len 500 kalórií. Teraz zverejnila fotky svojej premeny, aby ukázala, aký chorý dokáže byť ideál krásy

Uložiť Uložené

Liza sa snaží cez svoj príbeh povzbudiť aj ostatné ženy.

Modelingový svet dokáže byť krutý. Neustále stráženie si váhy i kriviek je pre veľa modeliek stresujúce a niektorým sa to, žiaľ, celkom vymkne spod kontroly. Prílišná štíhlosť je totiž nezdravá, no našťastie pribúda žien, ktoré sa neboja o problémoch so svojou váhou a tlaku módneho priemyslu prehovoriť.

Jednou z takýchto modeliek je aj Liza Golden-Bhojwanová. Kedysi patrila k ultraštíhlym ženám, dnes sa pýši plnšími krivkami. Predtým, ako ich dosiahla, si však prešla mimoriadne náročným a bolestivým obdobím.

V čase svojej najväčšej slávy bola Liza naozaj mimoriadne, ba priam nedzravo štíhla. O zdravom stravovaní navyše ani nemohlo byť reči. Denne prijímala len 500 kalórií, takže dokopy nezjedla takmer nič. Hladovanie sa však striedalo s pažravosťou. „Túžila som po každom jedle, aké si len dokážete predstaviť,“ cituje ju britský denník The Sun.

No kým si napríklad na newyorskom Fashion Week kilá navyše nikto nevšimol, na tom londýnskom to už začalo byť badateľné. Dokonca dostala výčitku, že jej stehná začínajú byť obalené tukom. Prejedanie si kompenzovala jedením surovej zeleniny, no každý vie, že obmedzený príjem stravy je pre organizmus nebezpečný.

Neskôr sa rozhodla vybabrať s modelingom trochu inak. Začala sa oveľa zdravšie stravovať aj cvičiť. Dostala sa do formy a konečne sa cítila spokojne. Opäť začala mať rada svoje telo a nabrala sebavedomie. Lenže, ako tvrdí, pre značky ako napríklad Vicotria´s Secret stále nebola dosť dobrá. No drastické chudnutie už u nej nepripadalo do úvahy.

„Jedného dňa som si pomyslela - prečo stále bojujem proti môjmu telu? Možno nebudem na titulkách magazínov a fotiť pre najväčšie značky, ale možno mám iné poslanie,“ vyhlásila Liza. 

Všetko sa zmenilo, keď navštívila Indiu a zoznámila sa so svojím terajším manželom. Zrazu začala svoje telo vnímať úplne inak a rozhodla sa podeliť o zábery, ktoré ukazujú premeny jej tela v priebehu jednotlivých rokov. Fotografie zdieľa na Instagrame a pomocou nich sa snaží prehovoriť do duše aj iným ženám.

„Možno som bola stvorená na to, aby som zdieľala svoj príbeh a šírila správu o tom, aby sa ženy s podobnými problémami mali rady,“ dodala krásna modelka.

Domov
Zdieľať
Diskusia