Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2017, 14:48
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

"Ak toto čítaš, stojíš mi na ceckoch." Aj náhrobné kamene môžu byť vtipné a niektorí si na ne vyryli recepty či zábavné hlášky

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ
Uložiť Uložené

Svoj posledný odkaz poňali ľudia rôznymi spôsobmi.

So zábavou až za hrob. Asi tak by sa dalo charakterizovať životné krédo ľudí s nasledujúcimi epitafmi na náhrobných kameňoch. Niektorí ľudia si svoj hrob dizajnujú a vyberajú sami, iní sa zasa spoľahnú na príbuzných, čo väčšinou končí jednoduchým krížikom a nápisom Odpočívaj v pokoji.

Je však obdivuhodné, že po svete chodia i ľudia, ktorí si život užívajú natoľko, že s čarovaním úsmevov pokračujú aj za hrobom. Niektorí ľudia totiž svoje náhrobné kamene a pamätníky poňali viac než originálne a humorne. V nasledujúcej galérii totiž zistíš, že sa medzi nami nachádzali jedinci schopní na svoj náhrobok umiestniť napríklad recept na sladké a chutné jedlo či napísať vtipnú hlášku. Rozhodne však treba podotknúť, že takýto posledný odkaz ostane v pamäti rozhodne dlhšie než jednoduché a trefné R. I. P.

Domov
Zdieľať
Diskusia