Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017, 9:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za letenku zaplatila 50 eur, ale odrazu mala celé lietadlo len pre seba. Karon dostala VIP starostlivosť od palubného personálu aj pilotky

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Nečakala, že bude letieť úplne sama.

Vyvážať sa po svete v zajatí luxusu na palube súkromného lietadla je snom mnohých z nás, ale občas sa naskytne výnimočná situácia, v ktorej sa obyčajný komerčný let premení na súkromný. Najnovšie sa do tejto situácie dostala 57-ročná spisovateľka Karon Grieve po príchode na letisko v Glasgowe, kde ju čakal let na grécky ostrov Kréta. Jej letenka stála iba 50 eur a hneď po príchode na letisko sa s ňou palubný personál začal zabávať, pretože jej povedali, aby skúsila uhádnuť, koľko ľudí si zakúpilo letenku na tento konkrétny let.

Začala síce na čísle desať, ale onedlho zistila, že letenku majú rezervovanú iba traja ľudia a dvaja z nich nakoniec ani na letisko neprišli, a preto náhle dostala výnimočnú a exkluzívnu starostlivosť. Na palube sa nachádzala iba ona, palubný personál a pilotka, ktorá k nej prišla a počas letu ju viackrát upozorňovala na zaujímavé situácie za oknami. Karon dostala aj jedlo úplne zadarmo a v každom momente presne vedela, nad akou oblasťou práve prelietavajú.


Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30

Po pristátí jej kufor rovno vybrali z lietadla a dali do ruky, takže zbytočne nemusela čakať, a letecká spoločnosť Jet2 vo svojom vyhlásení vysvetlila, ako je možné, že Karon letela úplne sama. Let z Glasgowa na Krétu na konci októbra bol posledným z celej sezóny, takže ľudia už väčšinou na dovolenky nesmerujú, ale zaujímavosťou je, že spiatočný let do Glasgowa bol plne obsadený 189 cestujúcimi.

Domov
Zdieľať
Diskusia