Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2017, 12:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Huawei má fungujúci prototyp skladacieho smartfónu. Revolučný model zrejme uvidíme už počas budúceho roka

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Mobilné telefóny čaká ďalšia významná revolúcia a Čína stojí v prvej bojovej línii.

Podobne ako Lenovo, tak aj juhokórejský gigant spolu s tým čínskym vyvíjajú svoje vlastné skladacie zariadenia do rúk, ktoré budeme môcť kedykoľvek pretransformovať do viacero rôznych fyzických podôb. O aké pôjde, bude záležať už iba od našich aktuálnych potrieb. Z rozmerného tabletu tak môžeme v zlomku sekundy spraviť citeľne kompaktnejší smartfón, takže sa nám bez väčších problémov zmestí aj do vrecka nohavíc. A to isté naopak, väčšia uhlopriečka bodne pri pozeraní filmu a surfovaní po webe.

Za spoločnosť Huawei to len nedávno potvrdil jej CEO, ktorý zároveň prezradil aj to, že predstavenie pripadá do úvahy už niekedy počas nadchádzajúceho roka. Všetko teraz záleží už iba od toho, ako bude náročný vývoj pokračovať.

Ako teda naznačujú viaceré dôkazy, kam patrí aj stratégia Lenova či Samsungu, rok 2018 sa ponesie v znamení nie flexibilných, ale skladacích či rozkladacích konštrukcií. Používatelia túžia po čoraz univerzálnejších mobilných zariadeniach a toto predstavuje ďalší dôležitý krok smerom k tomu, aby boli ich požiadavky pomaličky napĺňané

Domov
Zdieľať
Diskusia