Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2017, 23:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vykročilo Walking Dead prvou časťou 8. série konečne tým správnym smerom k vyššej kvalite alebo sme sa znova chytali za hlavy?

FILMY A SERIÁLY THE WALKING DEAD
Uložiť Uložené

8. séria The Walking Dead nám začala, a tak je vhodné povedať si, čo sa to vlastne stalo.

Po pár mesiacoch čakania je The Walking Dead späť. Poznačené smrťou kaskadéra a odchodom viacerých hviezd po 7. sérii začína tam, kde naposledy skončilo. Vojnou s Neganom. Ja som sa v kútiku duše tešil, že to bude tentokrát iné a naozaj dobré. Bol som teda uspokojený? Ako sa to vezme. Epizóda Mercy síce oplýva už tradične facepalmovými momentami, čo sa logických lapsusov a správania sa postáv týka, na druhej strane sa však snaží vyhýbať vate a zbytočným dialógom. Dozvedáme sa tak, že Rick a spol. sa na útok pripravovali naozaj dlho. Na Negana vybehli s množstvom svojich ľudí, no skutočný plán tkvel v nalákaní hordy nemŕtvych do ich hniezda zvaného Sanctuary. Ako sme mohli vidieť, podarilo sa im to, no nebolo nám vlastne ani ukázané, či niekto aj skutočne zomrel.

Vykročilo Walking Dead prvou časťou 8. série konečne tým správnym smerom k vyššej kvalite alebo sme sa znova chytali za hlavy?
Zdroj: AMC

A pritom si toho čierneho petra niekto vytiahnuť mal, hlavne vo chvíli, kedy Rick s prípravou začal strieľať po 4-5 cieľoch z niekoľkých metrov, ktoré sa navyše nehýbali. Bývalý policajt a jeden z najskúsenejších zabijakov na svete však, trikrát hádajte, nikoho netrafil. Čerešničkou na torte potom už len bolo správanie "Otca" Gabriela, ktorý sa rozhodol zachrániť jednu z najzbytočnejších a najotravnejších postáv, Gregoryho, bývalého vodcu Hilltopu. Aký na to mal dôvod, nikto netuší, keďže už dávno pochopil, že svet, v ktorom žije, už súcit a božie kázania neoceňuje. Rozhodnutie scenáristov tu vyústilo v samoúčelnú scénu, ktorá má navodiť napätie v ďalších častiach. Prečo ale Gabriel nezabil Negana v sekunde, kedy ho počul/videl, skutočne nechápem. Iba že by po ceste zahodil zbraň (tak ale takú sprostosť už snáď scenáristi neurobili). Nič to, Walking Dead sa proste a jednoducho nikdy nezmení a vždy bude z veľkej časti stupídne. 

Vykročilo Walking Dead prvou časťou 8. série konečne tým správnym smerom k vyššej kvalite alebo sme sa znova chytali za hlavy?
Zdroj: AMC

Avšak, keď si to odmyslíme, minimálne v tejto jednej epizóde som sa bavil. Síce tej akcie veľa nebolo a skôr šlo o pár stealth zabití, pár pekných scén sa tu našlo (ako napríklad lookout zabitie). Na svoje si prišli aj milovníci explózií a taktiež diváci, ktorí obľubujú prácu maskérov, kostymérov a VFX tímu. Efekty, či už priamo na pľaci (praktické) alebo tie v počítačoch, musíme pochváliť. Vzhľadom na televízny formát ide o nádhernú prácu. Počas celej stopáže som sa vôbec nenudil, akurát už teraz viem, že mi ďalšie "dream sequences" budú slušne vadiť aj do budúcna. Už len dúfať, že ďalších 15 epizód 8. série nebude cca z polovice bezduchá a zbytočná vata ako naposledy. Walking Dead vykročilo vo 8. sérii správnym smerom a keby si takúto kvalitu udržalo počas celej série, bol by to výrazný progres, aj keď tu stále nehovoríme o bohvieakej nadpriemernosti. Takto si však seriál budeme môcť znova užívať. Aj keď, existuje len málo optimistov, ktorí veria tomu, že to takto dobre bude pokračovať aj naďalej. Ako sa debut novej série pozdával vám?

PS: Čo celé tie roky Negan a Saviors robili? Azda si mysleli, že ich Rick a spol. nechajú tak? Prečo nezaútočili? Nakoniec, ich nepriateľ má až tri základne, takže premôcť ich je oveľa jednoduchšie ako samotných Saviors. 
Domov
Zdieľať
Diskusia