Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2017, 22:28
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Už nikdy bez jedla. Facebook predstavil funkciu, pomocou ktorej si objednáš jedlo priamo k sebe domov

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Z USA sa však špeciálna funkcia zatiaľ nedostala.

Facebook ťa otravuje udalosťami, ktoré nikdy nenavštíviš, informuje o stave ľudí, ktorí ťa absolútne nezaujímajú a zdá sa, že sa teraz presunie aj do sveta donášky jedla. Sociálna sieť tak začala konkurovať aplikáciám určeným len na zháňanie večere, a to len jednou zo záložiek v celom modrom svete Facebooku. Celá funkcia nazvaná Order Food bola vo vývoji a testovaní viac než rok a už sú do nej zapojení tí najväčší predajcovia rýchleho jedla, no i kvalitné reštaurácie. Nechýbajú ani recenzie či hviezdičkové hodnotenia, ktoré ti presne poradia, akým smerom sa máš pri zháňaní chutnej večere vybrať.

Už nikdy bez jedla. Facebook predstavil funkciu, pomocou ktorej si objednáš jedlo priamo k sebe domov
Zdroj: Facebook

Facebook používateľom primárne navrhuje podniky v ich okolí, no pomocou vyhľadávania si každý môže nájsť presne to jedlo, na ktoré má chuť. Zákazník si tiež môže vybrať z osobného zastavenia sa v reštaurácii či donáške až domov, pričom všetka komunikácia prebieha priamo cez Facebook. Do novej funkcie sa môže zapojiť akýkoľvek podnik, ktorý sociálna sieť schváli.

Aj keď takto Facebook vytvoril solídnu konkurenciu aplikáciám zameraným na donášku jedla, primárnym cieľom bolo podľa expertov donútiť ľudí používať sociálnu sieť ešte viac, vďaka čomu na nej strávia väčšie množstvo času. Jedinou škodou ostáva, že funkcia je zatiaľ dostupná len v Spojených štátoch amerických, no dôvod je jednoduchý. V začiatkoch služby sa rátalo len s obrovskými fastfood reťazcami pôsobiacimi len v USA, Facebook však v žiadnom prípade nevylučuje príchod služby aj na územie Európy a tým pádom i Slovenska.

Už nikdy bez jedla. Facebook predstavil funkciu, pomocou ktorej si objednáš jedlo priamo k sebe domov
Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia