Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2017, 12:06
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Stephen King je na roztrhanie. Po úspešnom It nás čakajú aj nové adaptácie jeho hororov The Stand a Salem's Lot

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zdá sa, že obrovský úspech It producentom otvoril oči. A pre nás je to len a len dobre.

Fanúšikovia hororového mága Stephena Kinga majú v posledné mesiace skutočné sviatky. Okrem toho, že adaptácia jeho románu It si stále užíva spanilú púť po multiplexoch, nedočkaví diváci dostanú aj ďalšie netflixovské adaptácie Geraldova hra a 1922. A to ani nehovoríme o poviedke Suffer the Little Chidlren, ktorá sa tiež chystá na strieborné plátna či pripravovanom seriáli Castle Rock. Zdá sa však, že až ohromný úspech It otvoril tvorcom oči a začali siahať po ďalších Kingových dielach. Takže sa pripravte, že nás v najbližších rokoch čakajú hneď dve nové adaptácie - The Stand a Salem's Lot.

Stephen King je na roztrhanie. Po úspešnom It nás čakajú aj nové adaptácie jeho hororov The Stand a Salem's Lot
Zdroj: Laurel Entertainment/Greengrass Productions/ABC

Podľa samotného Kinga by mal byť The Stand spracovaný vo forme seriálu, zatiaľ čo Salem's Lot sa nám predstaví v celovečernom filme. Spisovateľ prezradil, že o The Stand majú záujem spoločnosti, ako Showtime či CBS All Access, zatiaľ však nevieme, ktorá spoločnosť nám seriál doručí. Fantasy horor The Stand už svoju televíznu minisériu raz dostal - v roku 1994 ju režíroval Mick Garris, častý režisér snímok podľa Kingových kníh (Riding the Bullet, Bag of Bones).

Upírsky horor Salem's Lot sa dočkal hneď troch adaptácií. V roku 1979 knihu sfilmoval Tobe Hooper (Texaský masaker motorovou pílou) a z románu čerpal aj sequel A Return to Salem's Lot z roku 1987, tentokrát pod taktovkou Larryho Cohena. Najnovší prírastok s názvom Salem's Lot vznikol v roku 2004 a režíroval ho Mikael Salomon.

Stephen King je na roztrhanie. Po úspešnom It nás čakajú aj nové adaptácie jeho hororov The Stand a Salem's Lot
Zdroj: Warner Bros. Television Distribution/CBS

Žiadna z týchto adaptácií, či už sa bavíme o The Stand alebo Salem's Lot, však nedosiahla nejaké výrazné kvalitatívne úspechy. Určite by sme sa preto nehnevali, keby sa ich chopili talentovaní tvorcovia a obliekli ich do nového a štýlového kabáta. No, a aby toho nebolo málo, Stephen King vyhlásil, že sa na motívy jeho kníh chystá aj animovaný film. Zatiaľ však ohľadom tohto projektu nemohol povedať nič bližšie, hoci podľa svojich slov si je istý, že aj tento film má nádej na zrealizovanie. Čo poviete? Pozdáva sa vám myšlienka nových Kingových adaptácií?

Domov
Zdieľať
Diskusia