Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2017, 13:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislava nie je Blava! To, že nepochádzaš zo stredného či východného Slovenska, teraz môžeš hlásať aj novým tričkom

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Tím Blava alebo Tím Bratislava? Vyjadri sa tričkom.

Bratislava nie je Blava. Už v júli tohto roka sa v bratislavských uliciach začali vyskytovať bilbordy s takýmto nápisom. Spolupracovali na nich predovšetkým ľudia z portálu BratislavaDen.sk a v podstate nimi pochutili každému, kto v hlavnom meste naozaj žije a teda je Bratislavčanom. Blaváci zo stredu a východu Slovenska mali na celú vec pochmúrnejšiu mienku, no bilbordy vytvorili konflikty maximálne tak v našej komentárovej sekcii a k ničomu vážnejšiemu nedošlo.

Teraz sa však ide ďalej. Jednoduchý nápis Bratislava nie je Blava prichádza aj na zaujímavé a úsmevné tričká, ktoré sa rozhodne budú hodiť každému, kto je alergický na týždňovkárov z Brezna alebo aj na Bratislavčanov, ktorí zakázané slovo vypustia z úst. Samozrejme, ide o hlúpu malichernosť, no poukazuje na omnoho väčšie problémy, či už ide o správanie sa nedomácich v hlavnom meste, ich nekonečné sťažovanie sa na všetko, čo sa v Bratislave nachádza alebo nenachádza či zlé riešenie financií, ktoré v Bratislave neostávajú aj napriek tomu, že tu zamestnanci veľkých podnikov trávia väčšinu týždňa. Ako vnímaš tento dlhoročný "spor" ty? Nezabudni sa vyjadriť do komentárov, či si myslíš, že Bratislavčanom až príliš záleží na názve ich mesta alebo je to všetko oprávnené a v rámci medzí.

Domov
Zdieľať
Diskusia