Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2017, 13:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Austrálčan riskoval zdravie, aby zachránil uviaznutého žraloka bieleho. Za chvost ho dotiahol až do vody a za odmenu si doprial pivo

ZAUJÍMAVOSTI ŽRALOK
Uložiť Uložené

Karl neváhal a vydal sa uviaznutého žraloka bieleho zachrániť.

Austrália je kontinent plný jedovatých hadov a pavúkov, ale aj odvážnych ľudí so srdcom na správnom mieste. Na pláži v hlavnom meste Sydney to dokázal 33-ročný Karl Bucholtz, ktorý si ako jeden z mnohých ľudí všimol bieleho žraloka uviaznutého na pláži v zúfalej situácii. Žralok zostal zaseknutý príliš ďaleko od vody a nemal schopnosti na to, aby sa do nej dostal naspäť, a tak Karl dostal nápad, ako ho zachrániť. Jednoducho sa postavil zaňho, chytil ho za chvost a ťahal ho späť na vodnú hladinu, aby žralok na pláži náhodou zbytočne nezomrel.

Do vody sa mu ho podarilo dostať až na štvrtýkrát a v jednej chvíli dokonca po silnej vlne spadol a musel z vody rýchlo utiecť, aby ho náhodou žralok neuhryzol, avšak napokon sa mu to aj s pomocou pobrežnej stráže podarilo a žralok sa vrátil do svojho prirodzeného prostredia. Video zo záchrany uviaznutého žraloka sa onedlho začalo šíriť na Twitteri a aj keď to bol trochu hlúpy nápad, všetci Karla oceňovali za odvahu a správny čin. On len skonštatoval, že urobil to, čo bolo treba urobiť, a potom si doprial zopár pív, aby zo seba striasol adrenalín z divokej záchrany.

Odporúčané
Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) 5. júla 2022, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia