Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 3:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Svet sa skončí už 23. septembra. Biblická predpoveď nadväzuje na egyptské pyramídy a onedlho nás vraj čaká apokalypsa

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Apokalypsa je podľa Biblie aj numerológa už za dverami.

Nášmu svetu zostáva už len niekoľko dní existencie, pretože koniec sveta by mal prísť už 23. septembra. Prvýkrát sme o predpokladanej apokalypse informovali ešte koncom augusta, keď numerológ David Meade odvážne vyhlásil, že vďaka svojej detailnej analýze egyptských pyramíd a ich tajných odkazov vie presne predpovedať, že našu planétu zničí vesmírny objekt s názvom Nibiru a nedávne zatmenie Slnka bolo len znakom toho, že sa Nibiru nezadržateľne blíži. Predpoveď o konci sveta na základe egyptských indícií však nie je jedinou, ktorá za apokalyptický dátum označuje 23. september.

Mnohí konšpirační teoretici a milovníci tajných legiend a predpovedí očakávajú, že 23. septembra príde apokalypsa a druhý príchod Ježiša Krista. Celá teória je založená na udalosti s anglickým názvom „Rapture“, a teda „Vytrhnutie“, objavujúce sa v Zjavení Jána, podľa ktorého nastane deň, keď všetci hriešnici budú musieť čeliť koncu sveta a všetkých hodných kresťanov Ježiš vynesie do neba. Predpoveď by sa podľa konšpiračných teoretikov naplniť práve 23. septembra, pretože sa na nebi objaví „a woman clothed with the sun, with the moon under her feet and a crown of twelve stars on her head.“ V praxi to znamená, že správne usporiadanie súhvezdia Leva a Panny v kombinácii s Mesiacom a Slnkom doslova naplnia predpoveď. Žena v nej reprezentuje súhvezdie Panny, hviezdna koruna zase súhvezdie Leva, Mesiac sa teoreticky na oblohe nachádza pod nohami Panny a práve 23. septembra bude cez konšteláciu prechádzať aj Slnko, čím by sa naplnila aj časť o našej hviezde. Apokalypsa však nebude rýchla a bezbolestná, pretože medzi začiatkom a koncom prejde až 7 rokov. Počas nich bude na Zemi vyčínať ancikrist a zničí celé ľudstvo, zatiaľ čo hodní kresťania poputujú do neba a zachránia seba aj svoje duše.

Svet sa skončí už 23. septembra. Biblická predpoveď nadväzuje na egyptské pyramídy a onedlho nás vraj čaká apokalypsa
Zdroj: ecohustler.co.uk

Nanešťastie pre zástancov tejto teórie, ich predpoveď nemá v širších kresťanských kruhov žiadnu podporu a ako to už pri predpokladaných koncoch sveta býva zvykom, ani 23. septembra sa nemusíš ničoho báť. Spojenie predpovede o „Vytrhnutí“ alias „Rapture“ však nie je nutne spojené s teóriou o konci sveta v nasledujúcich dňoch, takže ak ako kresťan veríš v druhý príchod Ježiša Krista a svoje následné vyslobodenie z pozemského života, neznamená to, že musíš veriť aj teórii Revelation 12 Sign, podľa ktorej nám zostáva približne týždeň.

Domov
Zdieľať
Diskusia