Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2017, 19:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Členov nekontaktovaného kmeňa v Brazílii brutálne povraždili a nasekali miestni zlatokopi

ZAUJÍMAVOSTI AMAZON
Uložiť Uložené

Spolunažívanie je v Brazílii kvôli vidine zisku na bode mrazu.

Žijeme v 21. storočí a aj keď je veľká časť svetovej spoločnosti moderná a digitálna, na našej planéte ešte stále žijú ľudia, ktorí o dnešnom svete nevedia vôbec nič. Nekontaktované kmene sa dajú nájsť v rôznych častiach sveta a viacero z nich žije už tisícky rokov aj na území dnešnej Brazílie, kde sa o ne starajú viaceré organizácie. Brazília však v poslednom období okresala financovanie podporných skupín a začala poskytovať ďalšie a ďalšie časti vzácneho Amazonského pralesa na ťaženie dreva, čo negatívne vplýva nielen na prírodu, ale aj na ľudí v nej žijúcich.

Otrasný prípad z Brazílie uzrel svetlo sveta po tom, čo sa začalo oficiálne vyšetrovanie hromadnej vraždy približne 10 členov jedného z nekontaktovaných kmeňov hlboko v Amazonskom pralese na ďalekom západe krajiny. Aj keď sa ochrancovia z organizácií snažia zabrániť stretom medzi robotníkmi či zlatokopmi s príslušníkmi kmeňov, tentoraz sa to nepodarilo a zlatokopi brutálne zmasakrovali prekvapených členov kmeňa, ktorí mali údajne popri rieke iba zbierať vajíčka. Dve skupiny na seba narazili náhodne, ale zlatokopi sa okamžite pustili do vraždenia, čo im uľahčili ich nástroje, a po ohavnom čine ešte mŕtvoly narezali a pohádzali do rieky.

Odporúčané
Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život 23. marca 2023, 15:30

Nikto sa o vraždách nemusel dozvedieť, avšak zlatokopi potom v najbližšej dedine zašli do krčmy a všetkým sa pochválili detailnými opismi toho, ako pôvodných obyvateľov pripravili o život. Vyšetrovanie zatiaľ pokračuje a aj keď existuje viacero presných dôkazov, vyriešenie celého prípadu ešte istý čas potrvá. Jednou je však isté už teraz, hromadný masaker pôvodných obyvateľov z nekontaktovaných kmeňov nebol prvý ani posledný, pretože vo februári sa v Brazílii odohral podobný čin a pri momentálnom trende odlesňovania nepotrvá dlho, kým zlatokopi a drevorubači nezničia nedotknuté komunity budované tisíce rokov.


Domov
Zdieľať
Diskusia