Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2017, 21:31
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung opäť posúva hranice. Jeho QLED monitor pre hráčov dostal až 49-palcovú zaoblenú obrazovku

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Masaker.

Po Taiwane nezostala ticho ani Južná Kórea, ktorá prichádza s niečim, čo vám zrejme vyrazí dych. Nový (už o ňom bolo počuť, teraz ho predviedli na IFA 2017monitor z dielne spoločnosti Samsung rúca bariéry, pretože uhlopriečka, ktorú ponúka, dosahuje závratných 49-palcov. Je to navyše zaoblená konštrukcia, takže ak sa pozriete na novinku z boku, bude pripomínať dnes už historické CRTčka.

Výrobca tvrdí, že ozrutný displej ponúka širokouhlý pozorovací uhol o veľkosti 178 stupňov, a to vrátane technológie Quantum Dot, HDR, podpory pre AMD Radeon FreeSync 2,  pomeru strán 32:9 aj 144 Hz obnovovacej frekvencie či odozvy 1 milisekunda. Presne tak, Samsung s modelovým označením CHG90 ocenia predovšetkým hráči. Konštrukčné prevedenie vrátane špičkovej zobrazovacej technológie ich totiž vie úplne pohltiť, pretože im bude vďaka zaoblenému konštrukčnému (1800R) prevedeniu pripadať, že sú priamo v hre, a nielen, že na niečo iba pozerajú. 

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Rozlíšenie obrazovky schopnej zobraziť až 1 miliardu farebných odtieňov dosahuje 3 940 x 1 080 pixelov, čiže akoby dva Full HD monitory v jednej kope, píše 9to5mac. Cenovka sa štverá až na 1 500 dolárov, takže nič, čo by bolo dostupné pre každého. Samsung rozpošle prvé kusy niekedy koncom septembra.

Samsung opäť posúva hranice. Jeho QLED monitor pre hráčov dostal až 49-palcovú zaoblenú obrazovku
Zdroj: Samsung
Domov
Zdieľať
Diskusia