Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2017, 15:50
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Milenecká aféra sa skončila brutálnou bitkou, po ktorej sa napadnutý Karol už nikdy nezotavil

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Šialený plán, ako vystrašiť bývalého milenca, sa napokon úplne vymkol spod kontroly.

Bol koniec 70. rokov a vo svete sa pomaly, ale isto končila vlna hippies, ktorá išla ruka v ruke s drogovou a sexuálnou revolúciou. Teplé letné dni trávili Košičania podobne ako zvyšok Slovákov, užívaním si slnečných lúčoch na kúpaliskách a v prírode. Ako to už býva každoročne, všetkých obyvateľov skrátka zasiahol ten známy pocit letnej pohody a dovolenkovej nálady. Avšak leto roku 1978 nebolo len o letných zábavkách, bolo to aj leto, v ktorom tiekli potoky krvi.

Margita S. bola v tom čase mladá atraktívna žena, no od svojich devätnástich bola vydatá za Jána, s ktorým vychovávala 3-ročného syna. Ani svadba ju však nezastavila v užívaní si s inými. Svoju fyzickú krásu si veľmi dobre uvedomovala a nehodlala sa obmedzovať v sexuálnych hrátkach s druhými mužmi len preto, že si ako násťročná zobrala svoju veľkú lásku. Tá totiž časom viac a viac vyprchala, no jej bohatý sociálny život a vzhľad jej vždy ponúkal ľahkú náhradu. Manžel Ján o jej častej nevere vedel, ale zmieril sa s tým, že žena ako Margita bude mať skrátka vždy hojný počet nápadníkov. Manželstvo i tak dlhšiu dobu nefungovalo, a teda bol s jej koncom viac-menej zmierený. V zime roku 1977 do jej života zavítal o 20 rokov starší Karol. Dvojica sa zoznámila vďaka práci. Margita totiž v tej dobe pracovala ako brigádnička v kníhkupectve, do ktorého Karol často chodil.  Keďže pracoval v krajskej knižnici hneď oproti, mal to k mladej Margite iba na skok. Tá sa naviac usilovala brigádu vymeniť za plnohodnotný pracovný úväzok, s čím jej Karol prisľúbil pomoc.

Milenecká aféra sa skončila brutálnou bitkou, po ktorej sa napadnutý Karol už nikdy nezotavil
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady Slovenska - ilustračné foto
Milenecká aféra sa skončila brutálnou bitkou, po ktorej sa napadnutý Karol už nikdy nezotavil
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady Slovenska - ilustračné foto

Pomoc s hľadaním zamestnania Margita oplácala sexuálnym stykom. Trvalo však len dovtedy, keď jej Karol ani po niekoľkých týždňoch prácu nezohnal. Rozhodla sa ísť teda o „dom ďalej“. Manželstvo Margity a Jána bolo už nenávratne poškodené, no paradoxne to nebol Ján, kto podal žiadosť o rozvod, učinila tak Margita. Rozvodové konanie sprevádzala ďalšia milenecká aféra, ktorú si Margita užívala s Jánovým priateľom z detstva, s Vladimírom K. Ten sa po rokoch vrátil s práce v bani naspäť do Košíc, kde sa okamžite zamiloval do priateľovej manželky. Vlado bol obdarený prirodzeným rešpektom a autoritatívnosťou, ktorá z neho sršala. Presne to Margite ulahodilo, keďže u svojho manžela takéto vyžarovanie postrádala. Už dávnejšie mal však Vlado menšie problémy so zákonom, no to Margite nijako nezabránilo v spoločnom bývaní. Na krku mal napríklad agresívne správanie i príživníctvo. Vlada už sa teda podvádzať neodvážila. Keď sa Ján dozvedel o manželkinom novom milencovi, jeho reakcia bola pre oboch mierne zvláštna. Namiesto ostrých hádok a protestov totiž Vladovu prítomnosť bez problémov prijal a vznikol tak akýsi čudný manželský trojuholník.

Milenecká aféra sa skončila brutálnou bitkou, po ktorej sa napadnutý Karol už nikdy nezotavil
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

Približne v polovici júla roku 1978 do ich spoločného bytu bez ohlásenia zavítal Karol. Dvere mu otvoril Vlado, ktorý síce nemal potuchy, o koho ide, no i tak ho pozval dnu na kávu. Karol však odmietol a pobral sa naspäť. V tom čase boli už Jano a Margita v rozvodovom konaní a Vlado bol nachystaný hneď, ako to bude možné, vziať si Margitu za ženu. Pred svadbou však ešte chcel vedieť o každom mužovi, s ktorým sa kedy vyspala. Tak sa Vlado dozvedel o postaršom Karolovi, s ktorým spávala asi pred pol rokom. Okamžite si spojil neznámeho päťdesiatnika s milencom Karolom, na čo začal Margitu upodozrievať, že ich vzťah aj naďalej trvá, no ona to razantne odmietala. Aby jej veril, dožadoval sa dôkazov. Napokon vymyslel šialený plán, ako sa Karola navždy zbaviť. Margite navrhol, aby si Karola pozvala domov a zohrala s ním menšiu mileneckú scénu, pri ktorej ich nakoniec „akože“ odhalí a dá Karolovi menšiu príučku. Tak si zapamätá, že už nemá za Margitou nikdy chodiť. A i keď spočiatku Margita nesúhlasila, po menšom vydieraní sa Vladovi podvolila.  

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

O chystanej akcii povedal aj priateľovi Jánovi, ktorý ale vnímal manželkine nevery ako minulosť a nemal chuť sa podieľať na pomste. Vlado ho však napokon prehovoril a dohodol sa s ním, že Karola len trochu zbijú a okradnú. 22. júla 1978 sa Margita dohodla s Karolom na stretnutí. Ten doma povedal, že ho potrebujú v práci a do pár hodín je nazad doma. Domov už sa však nikdy nevrátil. S Margitou šiel k nej domov, kde okamžite išli na vec. O pár minút neskôr však do bytu dorazili aj Jano s Vladom. Jano Karolovi okamžite vlepil pár faciek. Vlado si zobral na mušku Margitu, ktorá tiež schytala zopár výchovných. Nechápala, prečo Vlado bije aj ju a čo robí v byte jej bývalý manžel. O pár sekúnd neskôr sa na Karola upriamil pomstychtivý Vlado. Vyštartoval naňho s nečakanou brutalitou. Vlado sa okamžite dostal do nekontrolovateľného afektu a Karola začal mlátiť päsťami takou silou, že o chvíľu boli steny pokryté krvou. Karol sa nedokázal brániť a prosil ho, aby prestal, no Vlado pokračoval ďalej. Jano sa bitky nezúčastnil, na nevládneho Karola sa len pozeral, no aj podľa neho už mal dosť a celú akciu chcel ukončiť. Vladovi sa však málilo aj po tom, čo Karol upadol do bezvedomia.  

Milenecká aféra sa skončila brutálnou bitkou, po ktorej sa napadnutý Karol už nikdy nezotavil
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

Následne ho odtiahol do kúpeľne, kde ho vložil do vane a opakovane oblieval studenou vodou, pokým sa neprebral z bezvedomia. Keďže mu celú tvár zalievala krv, schmatol prvé, čo mu do ruky padlo. Nanešťastie išlo o čerstvo vyprané oblečenie 3-ročného syna, čo Vlada natoľko rozzúrilo, že Karola začal tĺcť priamo vo vani. To už bolo ale Janovi jasné, že ich plán s neškodnou bitkou sa im akosi vymkol spod kontroly a urgoval na Vlada, aby už prestal. Ten na Janove naliehanie a Karolovu bezvládnosť s bitkou skončil. Karol mal však po celom tele ťažké podliatiny a celý bol od krvi. Vlado začal naliehať na Margitu, aby svojho milenca umyla a prebrala, inak dostane príučku aj ona. Obaja z bytu na chvíľu odišli. Pri pohľade na Karola zostala zhrozená. Veľmi sa snažila, no dobitý Karol sa nie a nie prebrať. Keď sa vrátili naspäť, dožadovali sa u Margity večere. Zatiaľ čo Karol bojoval vo vani o život, všetci traja si vychutnávali jedlo a pozerali na televízor. Karola chodili sem-tam kontrolovať, či ešte dýcha, no jeho stav sa každou hodinou zhoršoval. Margita naliehala na Vlada, aby zavolal lekára, no takéto riešenie výsostne odmietal. Keď Jano zbadal, že sa vo vani trasie od zimy, priniesol mu do kúpeľne ohrievač, aby sa trochu zohrial. Po niekoľkých hodinách však svoj boj o život 46-ročný Karol nakoniec prehral.

Milenecká aféra sa skončila brutálnou bitkou, po ktorej sa napadnutý Karol už nikdy nezotavil
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady Slovenska
Milenecká aféra sa skončila brutálnou bitkou, po ktorej sa napadnutý Karol už nikdy nezotavil
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

Telo sa rozhodli zabaliť do posteľnej bielizne. O tretej ráno mŕtvolu preniesli do pivnice, kde ju zahádzali starými matracmi. Všetci traja sa potom v byte uložili na spánok. Nasledujúci večer vložili telo do kočíka, v ktorom Margita vozila 3-ročného syna a všetci sa vybrali smerom k bani Bankov. U vodnej nádrže telo zaťažili a vhodili do vody. Kočiar od krvi pohodili do okolitých kríkov. Keď sa však Karol neukázal doma ani na druhý deň, jeho žena okamžite zalarmovala všetkých kolegov, priateľov a napokon aj políciu. Ukázalo sa, že z práce mu nikto nevolal a ani jeho priatelia nemali žiadne informácie o tom, kde by sa mohol nachádzať. Vyšetrovatelia boli však onedlho na stope mladej brigádničke naproti. Kolegovia ho totiž sem-tam zahliadli v družnej debate s mladou Margitou. Tá tajomstvo neudržala a hrozivý čin vyrozprávala mame, ktorá celu vec posunula polícii. O pár dní našli kriminalisti ohavný nález mŕtvoly muža. Mnohopočetné poranenia nemal šancu prežiť. Súdny lekár napokon uviedol ako príčinu smrti mohutné krvácanie do mozgu. Sudca rozhodol nasledovne: 12 rokov priklepol Vladovi, 2,5 roka pre Jana.

Domov
Zdieľať
Diskusia