Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2017, 15:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Po marihuane aj magické huby. Kalifornia má možnosť dekriminalizovať jednu z najtvrdších drog

ZAUJÍMAVOSTI KALIFORNIA
Uložiť Uložené

Psilocybín je momentálne v zozname najtvrdších drog. Stačí však niekoľko podpisov a magické huby, ktoré ho obsahujú, budú ľahko dostupné.

Aj napriek tomu, že už mnoho výskumov preukázalo, že magické huby a látka, ktorá ich robí magickými, psilocybín, nie sú zďaleka tak nebezpečné, ako zákony tvrdia, v Spojených štátoch amerických patria stále medzi drogy prvej triedy, čiže najnebezpečnejšie. Drogy v tomto zozname nemajú legálne žiadne lekárske využitie a závislosť a z nich plynúce násilie sú viac než pravdepodobné. Pri niektorých pacientoch však magické huby preukázali schopnosť uvoľňovať depresie. Mnoho pozitívnych správ zrejme presvedčilo Kaliforniu, aby vydala podpisové hárky. Ľudia sa teraz musia rozhodnúť, či chcú dekriminalizovať magické huby a hárok podpíšu, alebo sú spokojní so súčasným stavom.

Hlasy od ľudí sa začnú zbierať od roku 2018 a bude potrebných minimálne 365 880 podpisov. Zapojiť sa môžu len ľudia s trvalým pobytom v Kalifornii, ktorí sú starší než 21 rokov. Ak sa získa dostatočný počet podpisov, ľudia starší než 21 rokov budú môcť prechovávať, predávať, prevážať a pestovať rastliny a huby obsahujúce psilocybín. Iniciátor Kevin Saunders tvrdí, že naňho mali magické huby pozitívny vplyv. Pred pätnástimi rokmi mu pomohli prestať užívať heroín. Myslí si, že magické huby majú liečivú moc a ide o prirodzený postup po legalizácii marihuany.

Psilocybe semilanceata

Po marihuane aj magické huby. Kalifornia má možnosť dekriminalizovať jednu z najtvrdších drog
Zdroj: Arp | wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia