Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2017, 11:50
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

FASHION DEALã predstavuje krátky dokumentárny film, ktorý vysvetľuje hlavnú myšlienku projektu a pozýva na septembrové pokračovanie v Prahe

REFRESHER
Uložiť Uložené

Móda, hudba, umenie a prakticky celá urban kultúra sa stretáva pod jednou strechou vďaka podujatiu FASHION DEALã z dielne FCK THEM.

Neodmysliteľnou súčasťou letných mesiacov sa stala aj udalosť, ktorej cieľom bolo pri nultom a prvom ročníku hlavne ukázať širšej verejnosti kultúru s prívlastkom urban. Tá sa rozrastá do stále väčších rozmerov, a tak aj vďaka vám naberá projekt FASHION DEALã na popularite. Spojenie módy, hudby, umenia ba dokonca aj chutného jedla pod jednou strechou dáva možnosť mladým ľuďom stretnúť sa a riešiť rovnaké záujmy. Táto jedinečná udalosť z dielne FCK THEM je však určená pre všetky generácie, keďže tá staršia má zas možnosť nahliadnúť na všetko, čo mladých vlastne baví a možno ich o niečo viac pochopiť. A je príjemné sledovať, že pôvodná myšlienka naozaj funguje. Organizátori si zároveň vždy dávajú záležať aj na výbere miesta konania, pričom aposledy sa FASHION DEALã konalo v bratislavskej Starej tržnici, ktorú na pár dní premenili na úchvatnú galériu.
 
Okrem množstva resellerov, brandov a kreatívcov bol venovaný najvačší priestor umeniu, a preto aj podtitul Gallery of Street Culture je viac než výstižný. Svoje diela predstavovali v rámci SãLON DE PRAGUE kapacity ako Pasta Oner, Jan Kalab, Michal Škapa, Martin Krajc, Karel Štedrý, Michal Cimala a Jakub Hubálek. Všetci si do Bratislavy priniesli množstvo nádherných diel, čo dokázali oceniť aj tisícky návštevníkov.  
 
FASHION DEALã predstavuje krátky dokumentárny film, ktorý vysvetľuje hlavnú myšlienku projektu a pozýva na septembrové pokračovanie v Prahe
Zdroj: FASHION DEALã
 
Ako už iste viete, FASHION DEALã sa každoročne koná aj v Prahe a inak tomu nebude ani tento rok. Pri tejto príležitosti si pre nás FCK THEM pripravilo aj kratší dokumentárny film, ktorý zachytáva pocity tvorcov, zúčastnených zástupcov značiek aj samotných návštevníkov. Video sa nezaoberá len posledným ročníkom, no vysvetľuje hlavnú myšlienku projektu. Okrem rozhovoru so zakladateľom Michalom YAK.SHA Novotným sa vo videu nachádza tiež feedback od rôznych interpretov, ktorí každoročne tento event navštevujú. Ešte pred tým, ako prejdeme k videu by sme vás teraz radi pozvali aj na pražské pokračovanie FASHION DEALã, ktoré sa bude konať 22. a 23. septembra v Továrne na ulici Delnická 63. A aby sme nezabudli, o tento krásny dokument sa postaral Džagy.
 
 
Viac informácií a aktualít nájdeš aj na oficiálnom facebook evente, no určite vás všetkým dôležitým budeme zásobovať aj my.
 
Domov
Zdieľať
Diskusia