Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2017, 14:05
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Obľúbené Horalky odteraz kúpiš aj v Nemecku. Krajina, ktorá vie oceniť kvalitu, ide aj po ďalších slovenských dobrotách

ZAUJÍMAVOSTI HORALKY KAUFLAND
Uložiť Uložené

Úspech slovenskej skladkosti je určite zaslúžený. Nemecká sieť Kauflandu zaradila slovenskú cukrovinku do viac než 500 svojich predajní.

Typické slovenské produkty zvyknú v zahraničí vyvolávať väčšinou veľmi pozitívne ohlasy, no zohnať ich nám robí problém aj u väčšiny našich susedov. Včera však denník Trend prišiel s informácou, že sa na nemecký trh dostala slovenská firma, ktorej hlavným bodom záujmu je výroba a distribúcia obľúbenej pochúťky menom Horalky. Obľúbená arašidová cukrovinka sa odteraz bude predávať v nemeckej sieti spoločnosti Kaufland, ktorá ju zaradila do viac než 500 svojich predajní vo východnej časti. Postupne by sa však malo aj toto číslo ešte stúpať.

S týmto úspechom sú však spojené aj príjemné problémy. Spoločnosť by mala byť schopná produkovať 40 ton cukroviniek ročne a pri tejto príležitosti buduje v Seredi aj novú základňu, do ktorej investuje približne 60 miliónov eur. Do tejto chvíle bolo možné nájsť Horalky "len" u našich susedov v Maďarsku, Česku a Poľsku, no všetko nasvedčuje tomu, že už čoskoro bude v hre okrem Nemecka aj Rakúsko. Spolumajiteľ Pavol Jakubec zároveň pre Trend prezradil, že s Kauflandom rokuje aj o iných sladkostiach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia