Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2017, 2:18
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Cez 200 samopalov a 80 vojenských vozidiel. Zbierka za milióny dolárov robí z Mela najozbrojenejšieho muža, ktorý má zbrane aj vo vlastnej spálni

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Zrejme nikto nemá viac zbraní v celých Spojených štátoch amerických.

Niet pochýb o tom, že veľká časť Američanov miluje svoje právo na držanie zbraní, a tak by si v niektorých konkrétnych štátoch mal dávať dobrý pozor na to, na koho pozemok momentálne vstupuješ. Zrejme žiadny nadšenec sa na druhej strane nechytá na Mela Bernsteina, ktorý v médiách dostal pomenovanie najozbrojenejší muž v celých Spojených štátoch. Mel má 71 rokov a vyrástol v newyorskom Brooklyne, v súčasnosti ale žije na rozľahlom pozemku v štáte Colorado, ktorý nazýva Dragon Land. Ak o svojom pozemku hovorí ako o rozľahlom, potom si nevymýšľa, pretože jedna exkurzia naprieč všetkými miestnosťami a miestami pokojne zaberie až 2 hodiny a stoja za tým najmä obrovské počty zbraní či vozidiel v jeho kolekcii. Mel sa v súčasnosti môže pochváliť viac ako 200 samopalmi, 80 vojenskými vozidlami a množstvom ďalších predmetov ako ručné zbrane, vojenské doplnky či dokonca aj granátomety.

Vo svojom komplexe Mel ukrýva zbierku v celkovej hodnote viac ako 10 miliónov dolárov a peniaze zarába aj vďaka vlastnému vojenskému múzeu, ktoré ročne navštívia stovky až tisícky zvedavcov z okolia aj zo vzdialenejších regiónov. Lákadlom pre ľudí je napríklad miestnosť slúžiaca ako verná replika bunkru z druhej svetovej vojny, v ktorom sa človek dozvie zaujímavosti z doby pred 70 rokmi a pokochať sa bude môcť aj dierami po nábojoch či manekýnmi vojakov. Okrem zbraní tento chlapík miluje aj svoju motorku, ktorá kvôli svojmu dizajnu zaručene nepatrí medzi najbežnejšie a práve od nej pochádza názov pozemku Dragon Land.

Domov
Zdieľať
Diskusia