Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2017, 14:16
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Vzácne tenisky s ikonickou značkou Apple pôjdu do aukcie. Cenovka sa môže vyšplhať na 30 000 dolárov

ZAUJÍMAVOSTI APPLE NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Tak toto sa nevidí každý deň.

Dnes už ostrieľaný výrobca spotrebnej elektroniky z Kalifornie prechádzal na prelome 80. a 90. rokov celkom turbulentným obdobím, počas ktorého predstavil niekoľko zásadných aj neúspešných elektronických produktov, a to vrátane populárneho laptopu PowerBook či digitálneho asistenta Newton. Realitou sa ale vtedy stali aj také kúsky, akým elektronické ústrojenstvo chýbalo.

Svetlo sveta v tej dobe uzreli i vzácne biele tenisky s ikonickým nahryznutým jabĺčkom v pestrofarebnom prevedení a s nápisom Apple, ktoré už čoskoro pôjdu do aukcie. Tie boli v zhruba polovici 90. rokov predané jednému zo zamestnancov americkej spoločnosti a počas roka 2007 si našli prostredníctvom Ebayu nového majiteľa, pričom toho stáli okolo 80 dolárov.

Tam však ich príbeh ani zďaleka neskončil, pretože ako píše web Business Insider, vzácny kúsok sa nakoniec dostal do rúk jedného z tých, ktorí stoja za populárnym aukčným webom Heritage Auctions. A keďže hodnotu Apple tenisiek odhadujú až na 30-tisíc dolárov, nie je teda žiadnym prekvapením, že už onedlho dostane široká verejnosť jedinečnú príležitosť, vďaka ktorej opäť získajú nového majiteľa.

Aukcia odštartuje 11. júna s počiatočnou cenovkou 15-tisíc dolárov, čo je podstatne viac, ako si Apple pýta za nadupaný hi-tech počítač iMac Pro

Domov
Zdieľať
Diskusia