Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2017, 22:11
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iMac Pro má 18-jadrový procesor, 5K displej a nechutnú cenu. Hi-tech počítač poteší každého s vysokými nárokmi

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Profesionálny nástroj pre profesionálnych používateľov.

Tradičné podujatie WWDC tento rok prinieslo náklad naozaj zaujímavých noviniek, medzi ktorými nechýbal bezkonkurenčný all-in-one počítač s takou výbavou, o akej sa mnohým z nás ani len nesníva. Nový iMac Pro  predstavuje vôbec prvú generáciu z úplne nového modelového radu kalifornského jabĺčka, kde kladie dôraz na vysoké nároky profíkov (napríklad grafici), čiže ľudí, ktorí potrebujú na svoj pracovný stolík poriadne hi-tech zariadenie. Počítač v šedom hliníkovom tele s matným povrchom teda možno prirovnať k obyčajnému iMacu na steroidoch.

"Teší nás, že môžeme vývojárom poskytnúť náhľad na iMac Pro. Pôjde o náš najrýchlejší a najvýkonnejší Mac, aký sme kedy vyrobili, a ktorý po prvýkrát obohatí iMac výpočtovou silou pre profesionálov. Zmenili sme celý systém a navrhli úplne novú chladiacu architektúru, vďaka čomu sa nám podarilo skombinovať nadštandardný výkon s elegantným, tichým telom iMacu, ktorý tak naši zákazníci milujú - iMac Pro je obrovský krok vpred a momentálne neexistuje nič, čo by sa mu vedelo vyrovnať," uviedol na margo predstavenia John Ternus, viceprezident hardvérového inžinierstva v spoločnosti Apple.

Aké sú teda špecifikácie a koľko si za toto technologické monštrum bude výrobca zo Spojených štátov amerických pýtať?

Ako je už zvykom, k dispozícii dostaneme viacero rôznych konfigurácií, pričom cenovka tej najlacnejšej začína na piatich tisíckach, čo je, samozrejme, vidieť na špičkovej hardvérovej výbave. Tá najdrahšia konfigurácia iMacu Pro ponúka jemný zobrazovací panel Retina s 5K rozlíšením, 27-palcovou uhlopriečkou a s jednou miliardou farieb (spomína sa farebný rozsah P3), až 18-jadrový procesor Intel Xeon, novú grafickú kartu AMD Radeon Vega, 16 gigabajtovú VRAM či gigantický SSD disk s kapacitou až 4 terabajty. 

Apple na svojom webe tvrdí, že predaj novinky iMac Pro odštartujú počas decembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia