Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2017, 20:23
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Austrálčan žije len na 2 eurách na deň, ale nikdy mu nebolo lepšie. Cestuje po svete a odporúča, aby sme sa zbavili zbytočného luxusu

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Život ho naučil, že aj s malým množstvom peňazí môže byť život krásny.

Minimalizmus je životný štýl, vďaka ktorému ľudia vyhadzujú zbytočné predmety a nepotrebujú si každý deň dopriať čosi prehnané, pretože ich napĺňa aj to málo, čo si zvolili. D’Arcy Lunn má dnes 38 rokov a vyrástol na juhu Austrálie, ale ešte v 15. rokoch zistil, že by sa mu minimalistický život mohol páčiť. Keď dokončil strednú školu, vybral sa na rok pracovať do Japonska, odkiaľ sa dostal do Londýna a napokon až do Kirgizska, kde mu miestny život naplno otvoril oči. D’Arcy tam pracoval ako dobrovoľnícky učiteľ a na mesiac dostával vreckové vo výške len 40 dolárov, takže peňazí nazvyš nemal, ale vôbec mu to po chvíľke nevadilo. So svojimi učiteľskými kolegami sa naučil, ako si veci vo svojom živote viac vážiť, ako sa nevzdávať a pokračovať v snažení, aj keď to už nevyzerá pozitívne, a vďaka svojmu zážitku z Kirgizska začal bojovať proti chudobe po celom svete.


Odporúčané
Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé?       Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé? 27. marca 2024, 9:30

D’Arcy má za sebou už aj divokú jazdu na bicykli z amerického Oregonu do kanadského Whistleru, pričom počas cesty musel vyžiť len z necelých 2 eur na každučký deň, a týmto svojím dobrodružstvom chcel upozorniť na to, koľko málo prostriedkov má k dispozícii obrovské množstvo obyvateľov našej planéty. Ako teda toto všetko dokázal? Jeho hlavnou myšlienkou je to, aby človek jednoducho zo svojho života odstránil všetko prebytočné, bez čoho si vie predstaviť svoj život, ale ťažko sa mu toho vzdáva. Namiesto rannej kávy preto pije vodu, namiesto auta sa vozí autobusom, bicyklom či chodí pešo a oveľa radšej si niečo uvarí doma, ako keby mal ísť do reštaurácie. Dnes dokonca na Novom Zélande vlastní miniatúrny ekologický domček, ktorý ho dokopy stál len 1000 dolárov a jeho dizajn vymyslel on sám, pričom mu ho navrhli architekti úplne zadarmo a do finálnej podoby ho dostával spoločne s desiatkami dobrovoľníkov z okolia, ktorí si priniesli aj vlastné klince a nástroje, takže cena stavby sa ešte znižovala. D’Arcy jednoducho vďaka svojim zážitkom pochopil, že mu ku životu netreba až tak veľa a teraz cestuje po svete od Japonska až po africké štáty, aby tam podporoval ochranu ľudský práv.






Domov
Zdieľať
Diskusia