Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2017, 15:13
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Chceli by ste predĺžiť výdrž smartfónu pokojne aj o niekoľko hodín? Odinštalujte túto aplikáciu

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Facebook dokáže "odhryznúť" poriadny kúsok výdrže.

Iba pred pár dňami sme vás informovali o niekoľkých trikoch, ako udržať batériu vo vašom smartfóne zdravú, sviežu a plnú energie tak dlho, ako to len pôjde. Medzi základné vlastnosti baterky jednoznačne patrí fakt, že neznáša teplo. Ak používate aplikácie, ktoré požadujú pre svoj chod až príliš veľký výkon, telefón sa ľahko prehreje a zdroj energie postupne stráca svoju celkovú kapacitu spolu s klesajúcim aktuálnym percentuálnym stavom. Možno ste si to uvedomili už skôr, no najnovšie sa opäť dostáva do pozornosti fakt, že aplikácia Facebooku je neprimerane veľký žrút energie. Len pár minút na vašej facebookovej stene dokáže spustiť úbytok energie, ako by ste na telefóne hrali graficky náročnú 3D hru.

Chceli by ste predĺžiť výdrž smartfónu pokojne aj o niekoľko hodín? Odinštalujte túto aplikáciu
Zdroj: John Koetsier

Ako vidieť na zahraničnom screenshote, Facebook predstavoval pre iPhone takmer 50-percentný úbytok z celkového cyklu batérie, čo je skutočne šialené číslo. Aby ste predišli predčasne vybitému telefónu, využitie niektoré z možných riešení. Tým najefektívnejším je samozrejme úplne odstránenie aplikácie. Ušetríte nielen batériu, ale aj svoj voľný čas a pokiaľ si vystačíte s prehliadaním Facebooku cez prehliadač, budete nadmieru spokojní.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Druhou možnosťou je obmedzenie "privilégií" Facebooku. Zakážte mu odosielať notifikácie, využívať lokalizačné služby a pracovať v pozadí telefónu, totiž tým pádom vám klesajú percentá, aj keď ho momentálne nemáte otvorený na obrazovke. Skontrolujte si v nastaveniach, či i vy nie ste "obeťou" náročného softvéru a pokiaľ áno, zaopatrite si telefón pred nechceným vybíjaním. 

Nastavenia -> Batéria (iOS) 

Nastavenia -> Batéria -> Používanie batérie (Android 6.x)

Chceli by ste predĺžiť výdrž smartfónu pokojne aj o niekoľko hodín? Odinštalujte túto aplikáciu
Zdroj: Sirius
Domov
Zdieľať
Diskusia