Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2017, 17:19
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Používaš VLC alebo Popcorn Time? Obyčajné titulky môžu dať šikovným hackerom prístup do tvojho počítača

TECH
Uložiť Uložené

Jeden malý súbor.

Digitálna doba nám poskytla mnoho obrovských výhod, no zároveň vytvorila úplne nový priestor, kde sa môžu realizovať po úspechu hladní kyberkriminálnici. A jednou z možností, ktoré tento priestor poskytuje, je aj kombinácia zraniteľného mediálneho prehrávača s malý súborom, kde sa nachádza na prvý pohľad neškodne vyzerajúci text.

Odborníci z Check Pointu zistili, že ak používate VLC alebo taký Popcorn Time a sťahujete si titulky, aby ste porozumeli príbehu, môžete tak trpezlivými hackerom otvoriť bránu do vášho osobného počítača, takže sa v podstate ani nezapotia. Všetko, čo potrebujú, je len to, aby sme si súbor so škodlivým kódom stiahli bez akéhokoľvek vedomia o potenciálnom riziku.

"Zistili sme, že môže byť vytvorený cloud so škodlivými titulkami, ktoré automaticky poputujú do miliónov zariadení, pričom obídu bezpečnostný softvér a útočníkovi tak poskytnú plnú kontrolu nad nakazeným zariadením vrátane dát, ktoré v sebe ukrýva."

O aké mediálne prehrávače teda ide? Dva z nich už boli spomenuté, zostávajúce dva sú Kodi (XBMC) a Stremio, píše web The Hacker News. Výskumníci celý proces hacku dokonca aj demonštrovali prostredníctvom videa, kde ho predviedli za použitia populárnej aplikácie Popcorne Time.

Domov
Zdieľať
Diskusia