Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2017, 12:54
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

360-kilový drahokam v hodnote 400 miliónov eur. Obrovský smaragd z Brazílie si už stihol nájsť majiteľa

ZAUJÍMAVOSTI BRAZÍLIA
Uložiť Uložené

Niekto je asi za vodou.

V Južnej Amerike sa podarilo z miestnej bane vytiahnuť cez 1,3 metra dlhý a až 360 kilogramov ťažký smaragd, ktorý odborníci ocenili až na okolo 400 miliónov eur. A hoci drahokam našli ešte počas apríla, informácie o náleze vyplávali na svelo sveta len v týchto dňoch. Právnik nového majiteľa bez bližšie špecifikovanej identity sa pochválil, že mu bola pridelená dokumentácia o pôvode, no konkrétna cena, za akú bol kúpený, zostáva pred širokou verejnosťou i naďalej tajná

"Majiteľ bol autorizovaný, aby s ním mohol cestovať cez brazílske teritórium, pretože má zámer prezentovať ho v múzeach a na výstavách."

Ozrutný smaragd vykopali v oblasti, kde už v minulosti našli niečo podobné. Cenný drahokam z roku 2001 mal však menšie rozmery vrátane nižšej váhy ako ten, ktorý tam našli tento rok, píše web AOL. Jeho hodnota sa preto odhadovala na približne 276 miliónov eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia