Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2017, 18:37
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Lístok na vlak si už pohodlne kúpiš cez SMS! Slovenské železnice spúšťajú moderný a praktický spôsob nákupu na celom našom území

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vítaný krok vpred.

Železničná spoločnosť Slovensko sa snaží posúvať dopredu a pre svojich cestujúcich si v posledných mesiacoch začala pripravovať viaceré zmeny, ktoré by z nej mali spraviť dopravcu hodného 21. storočia. Už dlhšie sa šepká o pripravovanej pokrokovej mobilnej aplikácii, kde bude nákup cestovných lístkov prebiehať ako v rozprávke, ale dokým príde aplikácia, od 11. júna aspoň dostaneme šancu kúpiť si cestovný lístok na osobný vlak na celom Slovensku cez SMS. Aby sme to uviedli na správnu mieru, ZSSK už SMS lístok v minulosti prevádzkovala, lenže vo veľmi obmedzenom režime, pričom na jeho správne použitie musel človek rozmýšľať nad počtom kilometrov od stanice, ale to sa už o pár dní stane minulosťou.

Ak teda od 11. júna budeš súrne potrebovať lístok na vlak, stačí si zapamätať číslo 2255 a písmená A, B, Z a X, vďaka ktorým si zakúpiš od hodinového lístka, cez bezplatný lístok až po lístok za bicykel. Nanešťastie, SMS lístok zatiaľ nebude platiť na REx, rýchliky ani IC vlaky, takže sa s ním zvezieš len vo vlakoch s označením Os a ak by si chcel lístok na vlak v Tatrách, musíš číslo zmeniť na 2233 a dobre sa pozrieť aj na rozdielne označenie písmenami. Železnice zavedenie SMS lístka na celom území Slovenska považujú za krok vpred a veria, že ak cestujúci nebudú musieť čakať v rade či zháňať lístok u vlakvedúceho, uľahčí im to život a ešte aj spríjemní cestu.

Lístok na vlak si už pohodlne kúpiš cez SMS! Slovenské železnice spúšťajú moderný a praktický spôsob nákupu na celom našom území
Zdroj: ZSSK
Domov
Zdieľať
Diskusia