Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2017, 13:01
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Brutálne vraždenie zombíkov nekončí! Úspešná séria Resident Evil sa dočká rebootu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tvorcovia sa chystajú využiť komerčný potenciál svojej značky na maximum.

Pokiaľ patríte k tým, čo sa tešili, že Milla Jovovich konečne ukončila svoje trápenie s otravnými nemŕtvymi posledným dielom Resident Evil: The Final Chapter, tak vás asi sklameme: chystá sa totiž reboot. Niežeby nešlo o logický krok, producenti by museli asi byť šialení, pokiaľ by svoju úspešnú značku ďalej nežmýkali. Obzvlášť keď prihliadneme k faktu, že Hollywoodu sa adaptácie videohier príliš nedaria. Doom, Warcraft či Assassin's Creed - všetky mali zálusk, aby sa z nich stali úspešné série, ale nijako slávne to v tomto smere nedopadlo.

Brutálne vraždenie zombíkov nekončí! Úspešná séria Resident Evil sa dočká rebootu
Zdroj: Sony/Screen Gems

A práve tu sa Resident Evil vymyká. Kritici síce (oprávnene) na filmy nadávali, nikto im však nemôže uprieť, že boli komerčne úspešné a diváci na ne chodili radi. Hoci The Final Chapter prišiel do kín len pomerne nedávno, šéf Constantin Films Martin Moszkowicz už ohlásil, že sa začínajú rozbiehať plány na reštart. Bližšie detaily zatiaľ nepoznáme. Ešte pred nedávnom pritom tvorcovia ohlásili, že sa Resident Evil vráti, tentokrát ale v seriálovej podobe. Okolo projektu je ale podozrivé ticho a zlé jazyky tvrdia, že sa seriálu napokon nedočkáme.

Spomínali sme už, že recenzenti často nenechali na predchádzajúcich filmoch nitku suchú. Neboli však jediní. Hardcore fanúšikovia originálnej videohry nadávali tiež. Materiál sa totiž poriadne odchýlil od atmosféry a príbehu hier. Dostali sme teda skôr akčné sci-fi béčko a nie regulérny survival horor. Uvidíme, akou cestou sa teda nové stvárnenie vydá. Nejakú zmenu či osvieženie by téma už skutočne potrebovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia