Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 17:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Ozrutná larva, ktorá sa nezmestí do ľudskej dlane. Takto rastie jeden z najväčších chrobákov na svete

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bear Grylls by si ju určite vychutnal.

Príroda pozostáva z množstva naozaj zaujímavých živočíchov, o ktorých mnohí z nás ešte dokonca ani nepočuli, a tento výberový kúsok je jedným z nich. Herkules, alebo odbornejšie Dynastes Hercules, patrí medzi najväčšie chrobáky na svete, čo je možné vidieť aj na samotnej larve, z ktorej sa po čase vyliahne. A keďže tá má väčšie rozmery ako ľudská dlaň, zimomriavky naháňajúce video, kde sa podarilo zachytiť jeho fyzický vývoj, získalo len po pár hodinách od zverejnenia na Facebooku celkom slušnú pozornosť.

Herkules sa vyskytuje v prostredí tropických džunglí Strednej a aj Južnej Ameriky, pričom vieme o 13 rôznych druhoch. Dĺžka tela tohto obrovského chrobáka môže dosahovať až 18 centimetrov, ide však iba o ojedinelé prípady. Dospelý jedinec v drvivej väčšine prípadov vyrastie do dĺžky 4 až 15 centimetrov. Viac už ale v spomínanom videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia