Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2017, 17:20
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Vo svojej prevádzke ponúka jedlo, ktoré veľa Slovákov nepozná. Stačili dva mesiace a niektorí sú na ňom už závislí

GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Kam v Bratislave na dobré jedlo? Prinášame ti ďalší overený tip.

Už od mladého veku sa púšťal do vlastných projektov. Desať rokov robil v obchode s počítačovými hrami, fotografoval, no najväčším koníčkom vždy pre neho bolo varenie a veľkým snom otvoriť si svoju vlastnú reštauráciu.

Reč je o tridsaťtri-ročnom Michalovi, ktorému sa napriek mnohým prekážkam podarilo svoj sen splniť a už dva mesiace riadi svoju malú prevádzku v širšom centre Bratislavy s názvom Krasty Tasty. A čo je najlepšie, Michal dokázal do hlavného mesta priniesť jedlo, aké tu ešte mnoho ľudí stále vôbec nepozná. 

Prečítaj si príbeh o novom gastronomickom prírastku v hlavnom meste, ktorý sme sa rozhodli navštíviť a urobiť rovnaké rozhodnutie určite odporúčame aj tebe.

Vitaj v Krasty Tasty

Vo svojej prevádzke ponúka jedlo, ktoré veľa Slovákov nepozná. Stačili dva mesiace a niektorí sú na ňom už závislí
Zdroj: Refresher

Ťažké začiatky

Poďme ale pekne poporiadku. Veľa mladých ľudí dnes túži po vlastnej gastro prevádzke a tak sme sa Michala na rovinu opýtali, aké boli jeho začiatky. Hoci mal tento mladík už skúsenosti s varením na veľkých oslavách pre svojich známych a dokonca pracoval aj v reštaurácii v USA, priznal, že otvoriť niečo vlastné na Slovensku je tvrdý boj.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Keďže sa Michal dozvedel, že čaká dieťa, rozhodoval sa, či ísť do vlastného biznisu. Manželka ho podporila a všetko začalo dobre. Potom avšak prišli prvé komplikácie. Všetky kvôli byrokratickému podnikateľskému prostrediu v našej krajine. Michal prezrádza: Natrieskaš do toho veľa peňazí, no tento štát ti to nadšenie zoberie. Ja som 7 mesiacov riešil   povolenia a úplne iné veci, ako som si predstavoval. Po tých 7 mesiacoch som sa pýtal sám seba, či ešte viem vlastne variť.

 

Keď sa Michalovi po dlhej dobe konečne podarilo prekopať všetkými náležitosťami, na začiatku marca konečne otvoril na Mlynských nivách v Bratislave svoju prevádzku Krasty Tasty. Ide o maličký priestor, v ktorom si naraz nesadne viac ako 10 ľudí. Ani to však neprekáža tomu, aby sa z Krasty Tasty za krátke obdobie stala obľúbená prevádzka všetkých Bratislavčanov, ktorí majú chuť na niečo nové a zároveň poriadne chutné. O čo teda ide?

Michal sa v kuchyni cíti ako doma

Vo svojej prevádzke ponúka jedlo, ktoré veľa Slovákov nepozná. Stačili dva mesiace a niektorí sú na ňom už závislí
Zdroj: Refresher

Steak & Cheese po Bratislavsky

 

Slovné spojenie Steak & Cheese veľa Slovákom pravdepodobne nebude hovoriť takmer nič. A presne s touto myšlienkou sa pri formovaní konceptu svojej prevádzky pohrával aj Michal. Dlho som rozmýšľal, aké jedlo budem ponúkať. Bratislava bola preburgerovaná a s myšlienkou Steak & Cheese som sa pohrával dlhšie. Nikto to tu nepozná a v Bratislave som momentálne asi jediný, ktorý má v menu viacero druhov, dodáva mladík.

O čo teda vlastne ide? V Amerike Steak & Cheese predstavuje jeden zo základov street foodu. Do sladkého pečiva v tvare bagety sa natenko nakrája hovädzie mäso a všetko sa to zasype syrom. V Krasty Tasty ho avšak robia trochu inak. Ako opisuje Michal, normálne sa toto jedlo robí z vysokej roštenky, ja som ho začal robiť z flank steaku, ten je šťavnatejší. Zakomponoval som aj baby šalátiky, v amerike sa s tým tak nehrajú. Ešte k tomu pridám cibuľku, papriku či jalapenos a náš originálny krusty dresing.

Steak & Cheese s domácimi hranolkami a Krasty dresingom (napravo) 

Vo svojej prevádzke ponúka jedlo, ktoré veľa Slovákov nepozná. Stačili dva mesiace a niektorí sú na ňom už závislí
Zdroj: Refresher

Zákazníci sa na začiatku tohto neznámeho jedla báli. Tým, že je v okolí veľa kancelárií s open office-mi, stačí, aby niekto zakričal, že mal dobrý obed a všetko sa rozbehlo. Podľa majiteľa sa niektorí na Steak & Cheese stali dokonca závislí a my musíme rovnako potvrdiť, že toto jedlo je vynikajúce, ba priam až návykové.

Odporúčané
REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách 12. apríla 2024, 14:00

Najobľúbenejšie sa medzi zákazníkmi stali varianty All the way a Bacon. Pre tých, ktorí majú radšej klasiku, si v Krasty Tasty pripravili aj burgre či šaláty. Tie sú rovnako chutné, nakoľko má Michal dlhoročné skúsenosti aj s prípravou burgerov. K všetkým jedlám je možné objednať si domáce viackrát fritované hranolky v šupke krájané na väčšie kusy.

Vo svojej prevádzke ponúka jedlo, ktoré veľa Slovákov nepozná. Stačili dva mesiace a niektorí sú na ňom už závislí
Zdroj: Refresher

Kvalitné jedlo k úspechu nestačí

Za dva mesiace sa návštevnosť prevádzky rýchlo vyšvihla a cez obedy tu býva veľký nátresk. Práve preto musel Michal menu obmedziť tak, aby stihol obslúžiť všetkých zákazníkov. Od 11-tej do 13-tej tu preto robia iba burgre a šaláty. Po 13-tej je už k dispozícii celé menu.

Keď sme sa pýtali, čo je pri podnikaní v gastro biznise najdôležitejšie, Michal nám prezradil, že chuť pracovať a chodiť do práce, spoľahliví a správne motivovaní zamestnanci a kvalitné suroviny. Veľa podnikov ma sklamalo, najprv bola kvalita super, no potom to išlo dolu vodou. Základom k úspechu sú spoľahliví ľudia. Na Slovensku si otvárajú podniky ľudia, ktorí nemajú s gastrom nič spoločné. Ľudí, ktorí ti tu pracujú, to musí baviť. Pretože keď odíde šéf, ľudom okamžite klesne pracovná morálka.

Michal na záver rovnako dodáva, že on robí vo svojej prevádzke všetko tak, ako by to robil doma sebe. Momentálne rozmýšľa aj nad novým priestorom, kde by fungoval vo večerných hodinách a cez víkendy. Nad donáškou tu zatiaľ neuvažujú, nakoľko je na prvom mieste stále kvalita.

Odporúčané
FOTO: Drevodom v korunách stromov v Devíne má interiér ako vystrihnutý z magazínu o modernom bývaní FOTO: Drevodom v korunách stromov v Devíne má interiér ako vystrihnutý z magazínu o modernom bývaní 9. apríla 2024, 13:00

Krasty Tasty nájdeš otvorené na ulici Mlynské nivy 170/1 od pondelka do piatku vždy od 11:00 do 18:00. Všetky aktuálne informácie nájdeš na oficiálnej facebookovej stránke. Dobrú chuť!

Celá ponuka v Krasty Tasty

Vo svojej prevádzke ponúka jedlo, ktoré veľa Slovákov nepozná. Stačili dva mesiace a niektorí sú na ňom už závislí
Zdroj: Refresher

 

Domov
Zdieľať
Diskusia