Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2017, 15:13
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

V Singapure otvorili najväčší automat na luxusné autá na svete. Po voľbe vozidla vám ho systém doručí do 2 minút

TECH
Uložiť Uložené

Jedinečný showroom bojuje proti nedostatku miesta v centre metropoly.

Automobilovým spoločnostiam, ktoré vykupujú, respektíve predávajú luxusné, exotické či športové vozidlá sa najmä v posledných rokoch skutočne darí. Neustále sa rozširujúci kolotoč s exkluzívnymi vozidlami naberá totiž skutočne na obrátkach a trh s ojazdenými vozidlami aj tohto druhu zažíva veľký boom. Svoje by o tom vedeli hovoriť i v Singapure, kde sa firmám s luxusnými jazdenkami vo veľkom darí. Tamojšia spoločnosť Autobahn Motors sa však rozhodla bojovať s častými logistickými problémami, ktorých kameň úrazu tkvel v nedostatku parkovacích miest. V skutočne zaľudnenom centre Singapuru tak predajca vybudoval veľmi netypický showroom futuristických tvarov. Jej podstatou je 15-poschodová výškova budova v štýle akéhosi automatu s výkladmi, pričom v spojení s ním sa hovorí ako o údajne najväčšou automate na luxusné vozidlá na svete.

Samozrejme, v jednotlivých boxoch nájdeme samé 4-kolesové špecialitky, ktoré plne obsadenému showroomu v noci nielen dotvárajú jedinečnú atmosféru, ale svojím umiestnením tak predajňu Autobahn Motors značne odlišujú od konkurencie. Celý systém mimochodom stojí na ovládaní dotykovej obrazovky na prízemí, kde si zákazník vyberie príslušné vozidlo a následne po potvrdení voľby mú automatizovaný mechanizmus do dvoch minút doslova prinesie tátoša, ktorý si zvolil. Ako dodáva sám majiteľ firmy, obdobným systémom by chcelo disponovať viacero predajní, kedže javia záujem a nový showroom si chodia pozerať. Na zaver dodajme, že v jeho útrobách nájdeme vozidlá renomovaných značiek ako Bentley, Ferrari, McLaren, Lamborghini či Porsche, nechýba ale ani napríklad taká evzácnosť ako Morgan Plus 4 z roku 1955.

Domov
Zdieľať
Diskusia