Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2017, 17:00
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda poodhalila prvé detaily úplne nového SUV vrátane interiéru. Karoq dostane množstvo inovácií

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Stále relatívne nový Kodiaq už čoskoro dostane menšieho brata.

Už budúci týždeň nám Škoda oficiálnou cestou predstaví svoju ďalšiu veľkú novinku, a to nástupcu Yetiho. Ako už vieme, napokon dôjde k zmene mena, nakoľko česká automobilka sa rozhodla siahnuť po označení Karoq. Chce tak predovšetkým poukázať na to, že nový model nebude mať s predchodcom prakticky nič spoločné a pôjde o plnohodnotnejšie SUV. Ani teraz tomu nie je inak a krátko pred odhalením, ktoré sa mimochodom odohraje v Štokholme, nám mladoboleslavská značka servíruje porciu ďalších oficiálnych fotografií. Najnovšie sme ale svedkami pre zmenu záberov bez akejkoľvek kamufláže, zároveň však asi nikoho neprekvapí, že ide "len" o ukážku jednotlivých detailov. Vďaka nim si vieme skutočne živo predstaviť, ako bude nový Karoq vyzerať vo všeobecnosti. Hlavným poznávacím znakom v porovnaní s väčším Kodiaqom (okrem modlišných rozmerov) budú najmä svetlomety - predné sú síce obdobne delené na dve časti, ich tvar, grafika a jednotlivé zapracovanie je úplne odlišné, zatiaľ čo zadné svetlá sú podstatne menšie a na špecificky tvarované veko zasahuje len akýsi horizontálne umiestnený pás. Súčasťou najvyššej výbavy sa bavíme o plne LED-kovej technológii.

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Vôbec po prvýkrát sa pozeráme aj do interiéru, ktorý je v istom slova zmysle vskutku prekvapivý. Na pomery škodovky na detaile palubnej dosky evidujme viaceré oblejšie línie. Samozrejme, centrom palubovky je až 9,2" displej multimediálneho systému so skleneným povrchom. Úplnou novinkou v rámci Škody bude ovládanie gestami, ktoré nedávno predviedol faceliftovaný Golf. Pokiaľ hovoríme o novinkách, tak azda najväčším highlightom budú príplatkové, plne digitálne budíky, ktoré dostane Karoq ako vôbec prvý model v histórii značky. V porovnaní s koncernovou Atecou bude Karoq vybavený posúvným a vyberateľným zadným radom sedadiel, vďaka čomu sa veľkosť batožinového priestoru môže navýšiť až na úroveň 1810 litrov. Podľa najnovších informácii bude pod kapotou paleta štvorica agregátov a pätica výkonnostných verzií vo výkonnostnom spektre od 85 kW / 115 koní po 140 kW / 190 koní, čiže 1.0 TSI, 1.5 TSI, 1.6 TDI a dva varianty motora 2.0 TDI. Svetovú premiéru si novinka odkrúti na autosalóne vo Frankfurte. 

Domov
Zdieľať
Diskusia