Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2017, 12:47
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Toto sami neskúšajte: Slovák Andy natočil zábery silnej víchrice v Malej Fatre, ktorá miestami pripomína typické počasie na Sibíri

ZAUJÍMAVOSTI VÍCHRICA
Uložiť Uložené

Aj keď už väčšinu Slovenska ovládlo jarné počasie, zima na horách ešte v žiadnom prípade nekončí a dôkazom je aj toto úchvatné video z dielne Slováka Andyho.

Určite máte ešte čerstvo v pamäti toto video z dielne Slováka Andyho, ktorý sa počas nedávnych extrémnych mrazov rozhodol vyskúšať experiment s horúcim čajom. Čo sa s ním v -26 stupňoch stalo už teda pravdepodobne viete, avšak nadšený turista milujúci výzvy prináša ďalšie dych vyrážajúce video, tentokrát zo zasneženej Malej Fatry. Aj keď to možno na väčšine Slovenska už vyzerá na príchod jari, Veľký Kriváň protestuje všetkými silami. Pre svojich návšetevníkov si totiž vo výške viac ako 1700 m.n.m. pripravil extrémne silný vietor, ktorý nárazovo dosahoval rýchlosť až 150 km/h.

Aj napriek alebo možno aj kvôli týmto náročným podmienkam sa fotograf Andy vydal spoločne s kamarátom na náročnú túru a výsledkom je množstvo nádherných záberov miestami pripomínajúcich počasie na Sibíri. Poukazuje na to, že je vždy potrebné sa poriadne pripraviť a vopred oboznámiť s potenciálnymi hrozbami a zároveň opäť dokazuje, že Slovensko je krásna krajina a mali by sme si ju vážiť. Veď posúďte sami.

Domov
Zdieľať
Diskusia